Ellen Dulst en Stéphane Buyens starten restaurant Subtiel: “Alsof je je eigen woonkamer binnenstapt”

Ellen Dulst start met haar echtgenoot Stéphane Buyens een kleinschalig restaurant in een oude villa. (foto DM)
Redactie KW

De gemeente De Panne heeft er sinds een half jaar een nieuw culinair adresje bij in de Westhoeklaan. Daar startten Ellen Dulst (49) en haar echtgenoot Stéphane Buyens (64) een kleinschalig restaurant in een oud villaatje dat volledig onder handen werd genomen.

Na het afscheid van Le Fox, dat sterrenchef Stéphane Buyens vorig jaar na 55 jaar sloot, start hij een nieuw, kleinschaliger project samen met zijn echtgenote Ellen Dulst. In een villaatje in de Westhoeklaan 31 kan je vanaf nu ‘subtiel’ komen tafelen. “Wij vonden deze locatie ideaal: de kleinschaligheid, maar ook de rust en de groene omgeving, het terras… het heeft eigenlijk alles wat we in de jaren bij Le Fox niet hadden”, aldus Stéphane.

Bij Ellen, die de zaak runt, was er aanvankelijk wat gezonde stress aan de start van het nieuwe avontuur. “Ik voel me hier nu al heel goed”, zegt ze. “Ook bij Stéphane is de kriebel al terug om te koken. (lacht)  Mijn lievelingskleuren zijn volledig in het concept verwerkt, dus ik heb helemaal mijn ding kunnen doen. Dat zal je bijvoorbeeld ook terugzien in de organische borden.”

Huiselijke sfeer

In de inrichting is er een huiselijke, warme sfeer gecreëerd. “Vanaf het moment dat je binnenkomt, moet je het gevoel krijgen dat je precies in je eigen living zit. Wat we op het laatste moment ook beslist hebben, is de open keuken. Je kunt met vijf personen tafelen aan de toog en de keuken meebeleven.  We willen een goede vibe creëren en daar zal ook de muziek mee voor zorgen. Ook het terras en de tuin zijn volledig heraangelegd.”

Binnen is er plaats voor 34 personen, op het terras is dat een 24-tal mensen. Het restaurant werkt  à la carte  en ook foodsharing is mogelijk. “Zo zal je bijvoorbeeld een voor- en hoofdgerecht kunnen delen met elkaar, dus je bent vrij om te kiezen waar je zin in hebt. Over de middag doen we een driegangenlunch waarbij je per gang een keuze kan maken. Daarnaast staan er ook enkele klassiekers van Le Fox op de kaart. Ook de prijzen zijn iets toegankelijker”, aldus Ellen. (DM)

Subtiel is open van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 12 tot 16 uur en van 19 tot 23 uur. Reserveren kan via www.subtiel-dining.be of 0496 25 21 23. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise