“Eigen twist geven aan de gerechten”: Chez Jacques op Sint-Michielsplein wordt bistro

Michael Manuello en Lode Vercamst verwelkomen de Roeselarenaars vanaf 3 juni in Bistro Chez Jacques. © Stefaan Beel
Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

Chez Jacques, het restaurant op het Sint-Michielsplein opent op 3 juni opnieuw de deuren nu met Michael Manuello en Lode Vercaempst achter de kookpotten. “Op het menu, Frans-Belgische gerechten aan een eerlijke prijs.”

“De naam nemen we over van de vorige zaakvoerders maar we zetten er nu bistro voor om duidelijk te maken dat wij een eethuis zijn voor iedereen. Op de kaart zal er een maandmenu staan, een dagelijkse lunch voor 24 euro en diverse kleinere gerechten als vispannetjes of tapas”, vertelt chef Michael Manuello.

Hij is Frans-Italiaan maar woont en werkt al jaren in de regio. Tot voor kort was hij de chef van La Talpa in Izegem. “Mijn ervaring heb ik een beetje over de hele wereld opgedaan. Met mijn diploma van kok ging ik aan de slag in Frankrijk, in Thailand, op het eiland Saint-Maarten in de Caraïbische Zee en in Afrika. De laatste jaren was ik chef in verschillende West-Vlaamse restaurants. Ik heb zowel in sterrenrestaurants gewerkt als in eenvoudige zaken wat voor een onschatbare culinaire bagage heeft gezorgd.”

“Ik ben in Roeselare terecht gekomen dankzij de liefde. Mijn vrouw Karien Dufoort is Roeselaarse en zal ook af en toe een handje toesteken in de zaak. Maar het grote werk komt op mijn schouders terecht en op die van Lode Vercamst, mijn souschef die ik meebracht uit La Talpa.”

Familiale sfeer

“Ik ben nu bijna 56 en het is tijd om nog voor een laatste keer iets moois uit de grond te stampen. Met Bistro Chez Jacques mikken we op de mensen die graag gezellig tafelen maar die geen maandloon willen neertellen voor een etentje.”

Bistro Chez Jacques is vanaf 3 juni geopend van vrijdag tot en met dinsdag zowel ’s middags als ’s avonds. Ook ’s namiddags is men welkom in de zaak of op het terras voor een kopje koffie of een drankje. “Naast kwaliteit in de keuken en op het bord willen we vooral inzetten op een gezellige familiale sfeer”, aldus nog Michael Manuello.

Bistro Chez Jacques is nog op zoek naar een zaalmedewerker en ook flexijobbers voor hulp tijdens bijvoorbeeld de batjes mogen zich aanbieden op het nummer 0479-567370. Op dit nummer kan ook een tafeltje gereserveerd worden. (Bart Crabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier