Donderdag 4 april draaiden de nieuwe uitbaters van in d’halve maan Aimée Vincke (23) en Camiel Maes (26) hun eerste shift. Hun start was een succes. “Alle tafeltjes zaten vol. We kregen heel wat lovende reacties en begrip voor een paar beginnersfoutjes”, zegt Camiel openhartig.
Zowel Aimée als Camiel droomden ervan om een horecazaak te runnen en donderdag was het zover. Aimée als het kloppend hart in de keuken en Camiel die de bar en de zaal voor zijn rekening neemt. “De tap zal open staan en jullie zullen de nieuwste gerechtjes kunnen proeven”, stond er te lezen op sociale media.
De start ging gepaard met wat gezonde stress en een paar beginnersfoutjes. “Een bestelling verkeerd opnemen of verkeerd doorgeven, gebeurde wel eens”, knipoogt Camiel. “Alleszins is de slotsom van onze eerste shift dat alles tot een goed einde is gekomen. De mensen waren zeer tevreden van het eten en de bediening.”
Overdekt buitenterras na de zomer
Het concept van in d’Halve Maan is hetzelfde gebleven. “We bieden ook een eigentijdse, gevarieerde keuken aan”, vervolgt Camiel. “Wat wel zal veranderen, is de oude stal achteraan. Die wordt omgebouwd tot een feestzaaltje voor allerlei evenementen. Dat zal apart verhuurd kunnen worden. Het buitenterras zal overdekt kunnen worden, wat maakt dat de capaciteit in de winter zal verdubbeld kunnen worden tot veertig personen. In de winter zal het terras toekunnen via een dubbele schuifdeur waarbij er aparte toiletten voorzien zijn. De bedoeling is om daar een bar met kleine snacks aan te bieden. Terwijl er in het restaurant en in de zomer, op het terras buiten voor het huis, getafeld kan worden met eetkaart. Het restaurantgedeelte voorzien we van nieuwe toiletten.”
Na de zomer hoopt het koppel dat de bouwwerken klaar zijn. Via de socials zullen ze laten weten wanneer het zover is. “En dan heffen we het glas”, zegt het ondernemend koppel.
Meer info op www.indhalvemaan.be en op de Facebook- en Instagrampagina.