Dit jaar wordt er geen ‘Beste Hopscheutenkok’ gezocht in Poperinge: “Volgend jaar komt de wedstrijd zeker en vast terug”

De wedstrijd ‘Beste Hopscheutenkok’ zou normaal op 25 maart georganiseerd worden. (foto LBR)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Horeca Poperinge-Heuvelland en vzw Keurbroederschap De Witte Ranke zou opnieuw op zoek naar de ‘Beste Hopscheutenkok’. De wedstrijd zou plaatsvinden op maandag 25 maart in jeugdcentrum De Kouter in Poperinge, maar de wedstrijd zal dit jaar dan toch niet georganiseerd worden.

Keurbroederschap De Witte Ranke organiseerde tot 2016 de culinaire wedstrijd ‘Beste junior kok De Witte Ranke’, een hoogstaande wedstrijd rond Poperingse hopscheuten met een zeer mooie laureatenlijst met onder andere Koen Devos, Tim Boury, Angelo Rosseel… Vorig jaar werd een nieuwe editie op poten gezet en deze werd gewonnen door Nathan Theys (26) van bistro Mariette in Wilsele. Op maandag 25 maart stond een nieuwe editie van de culinaire wedstrijd voor koks op het programma, maar die werd nu geannuleerd.

Annulatie

De wedstrijd ‘Beste Hopscheutenkok’ is een culinaire wedstrijd voor chefs. Chefs jonger dan 26 jaar kunnen deelnemen en moeten in het bezit zijn van een culinair diploma of moeten werken in een restaurant of traiteurzaak. Ook leerlingen van het 6de of 7de jaar Hotelschool konden zich inschrijven. Deze wedstrijd is een organisatie van Horeca Poperinge-Heuvelland in samenwerking met vzw Keurbroederschap De Witte Ranke. “De wedstrijd gaat jammer genoeg niet door, maar dat ligt niet aan de organisatie. Alles – budgettair, logistiek, administratief, promotioneel… – was geregeld”, zegt Bert Recour, voorzitter Horeca Poperinge-Heuvelland en chef van restaurant Pegasus en hotel Recour in Poperinge. “Door een samenloop van omstandigheden liep het fout bij enkele mogelijke kandidaten en dat hebben we natuurlijk niet in de hand. Om een kookwedstrijd te organiseren, hebben we natuurlijk chefs nodig. Volgend jaar komt de wedstrijd zeker en vast terug.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier