De Veurn’ Ambachtse lanceert Wipers Times Paté

We zien Carmen Missiaen, Vera Van Goethem en Joris Missiaen. © API
Anton Peene Reporter

De Veurn’Ambachtse uit Alveringem, dat enkele maanden geleden Charcuterie Depuydt overnam op de Neermarkt in Ieper, sloeg de handen in elkaar met Brouwerij Kazematten. Ze lanceren nu de Wipers Times Paté.

Het assortiment van De Veurn’ Ambachtse telde al meer dan 50 patésoorten, waaronder een groot aantal bierpatés. Daar is nu een nieuwe creatie aan toegevoegd: de Wipers Times paté. “We werken graag met bieren, ook in ons restaurant in Alveringem”, legt Joris Missiaen (43) uit. “Eerder hadden we al een succesvolle samenwerking met Sint-Bernardus. We delen dezelfde visie. Op jaarbasis maken we zo’n 40.000 bokalen met producten gelinkt aan de brouwerij uit Watou. Zij hebben ook brouwerij Kazematten in Ieper. Aangezien we sinds enkele maanden ook in Ieper een verkooppunt hebben, wilden we ook graag een mooie lokale samenwerking starten.”

Blond bier

“In de paté proef je de kenmerkende aroma’s van het blonde bier. In combinatie met onze ambachtelijke paté worden de zintuigen betoverd. Net als bij onze andere patés zit er zes procent bier in. Het is ook ideaal om te combineren met het bier erbij. De Wipers Times Paté is verkrijgbaar in bokalen van 100 en 180 gram bij Charcuterie Depuydt en Het Patéwinkeltje van ’t Potje Paté. Binnenkort ook in de shop van Bar Bernard en bij de betere delicatessenzaak.”

Intussen is De Veurn’ Ambachtse sinds november actief in de Kattenstad. “We kenden meteen een drukke start dankzij de eindejaarsperiode. Januari was iets kalmer, maar het gaf ons de tijd om na te denken welke richting we uit willen. De productie blijft in Alveringem, maar we denken er wel aan om nog meer vers vlees in ons Iepers verkooppunt toe te voegen. Een eerstvolgende stap is om de Yperse Paté, een recept van 1923, te laten erkennen als 100 procent West-Vlaams. De aanvraag is intussen ingediend”, aldus Joris, die samen met zijn zus Carmen de tweede generatie is bij De Veurn’ Ambachtse. “Onze ouders startten er 43 jaar geleden mee en zijn nu met pensioen.”

Info: Charcuterie Depuydt op de Neermarkt 2 in Ieper is open van dinsdag tot en met vrijdag: 9 tot 13 uur en 14 tot 18 uur, op zaterdag van 9 tot 18 uur. Gesloten op zondag en maandag. 057 20 05 33, www.deveurnambachtse.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier