Culinaire belevingswandeling De Achterkeuken

An Veranneman en Francis Vinckier zijn vaste klanten bij het evenement. © SB
Redactie KW

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november is Roeselare opnieuw in de ban van de Week van de Smaak. Tientallen culinaire activiteiten beheersen deze tiendaagse en de Achterkeuken, die zich dit jaar in Rumbeke afspeelt, is daar één van.

De Achterkeuken is een culinaire belevingswandeling op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 november, deelnemers kunnen starten om 18 uur of 20 uur. Onder begeleiding van een gids wordt er door Rumbeke gewandeld en worden er op een vijftal locaties gastronomische proevertjes aangeboden. Onderweg zijn er ook interacties met acteurs die de honger van de deelnemers nog een beetje zullen aanscherpen.

De gastronomische gerechten van deze Achterkeuken worden door volgende Roeselaarse culinaire talenten aangeboden: Park Rodenbach, Suurplas, De Ooievaar, Bistro ‘t Verschil en Traiteur Bon-apart. Brouwerij Rodenbach, wijnhandels Vyncke-Daels en de Vinotheek en het Ambachtelijk Koffiehuis zorgen ervoor dat de kelen ten allen tijde worden gesmeerd.

“Verleden jaar waren er 600 deelnemers ingeschreven maar uiteindelijk hebben we maar 400 mensen kunnen laten starten”, gaat Bart Verstraete van de dienst Economie even terug in de tijd. “Op woensdag was het plots code oranje en hebben we de wandeling van donderdag moeten schrappen.”

Vier locaties

“Laat ons hopen dat we daar dit jaar van gespaard blijven”, lacht huidig projectleider Dieter Declercq. “Het is alvast de bedoeling dat we ook dit jaar 600 deelnemers verwelkomen. De start- en aankomstlocatie is een tent op het Rumbeekse Kerkplein en er zijn nog vier andere locaties. Die kan ik niet verklappen. Het klopt dat er een locatie minder is dan de vorige jaren. Dat geeft de deelnemende horecazaken een beetje meer tijd om de mise en place te doen en de tafels af te ruimen en te dekken. We blijven tenslotte wandelen op ‘een kleine culinaire zakdoek’.”

Een restaurant dat al voor de derde keer van de partij is, is De Ooievaar uit de Noordstraat. “De Achterkeuken is een typisch Roeselaarse activiteit waarop De Ooievaar niet kan ontbreken”, bedenkt restauranteigenaar Francis Vinckier. “We moeten nog met alle cateraars samenzitten om te bespreken wat we de deelnemers zullen presenteren. De puzzel is nog niet gelegd maar ik kan nu al verzekeren dat het opnieuw een programma wordt om duimen en vingers af te likken. Bovendien wordt het een speciale locatie in Rumbeke, ontmoeten we een dankbaar publiek en kunnen we veel klanten eens op een andere manier ontmoeten.” (Peter Soete)

Een ticketje voor de Achterkeuken kost 85 euro per persoon en er kan gereserveerd worden via www.visitroeselare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise