Cotton Kitchen opent de deuren in Westwing Tower

Het team van Cotton Kitchen. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op de benedenverdieping van de Westwing Tower openden Chaëlle Danneels (31) en Thijs Gelaude (33) donderdag de deuren van de tweede vestiging van Cotton Kitchen. “Wat begon als een zijprojectje tijdens de coronacrisis is uitgebreid tot een groot en divers concept. Door de nabijheid van heel wat bedrijven en het ziekenhuis en heel wat passage geloven we alsmaar meer dat we ook hier in Roeselare kunnen slagen.”

Chaëlle Danneels en Thijs Gelaude uit Wingene hebben al een indrukwekkend parcours afgelegd binnen de horecasector. Chaëlle was vooral actief in het hotelwezen, Thijs werkte in verschillende sterrenrestaurants. Net voor de coronacrisis startte het koppel met Catering Cachette. “Onze afhaalmenu’s sloegen erg aan. Sindsdien doen we ook trouwfeesten en andere evenementen. Catering Cachette draait nog steeds op volle toeren.” Tijdens de coronacrisis, waar evenementen minder mogelijk waren, kreeg het koppel de vraag om een foodbar te openen in Kortrijk. “Cotton Kitchen bestaat nu al drie jaar en doet het erg goed. Wat begon als een zijprojectje is inmiddels erg gegroeid. We brengen nu hetzelfde concept naar Roeselare op misschien een nog wel betere locatie, vlakbij tal van bedrijven, het ziekenhuis en een belangrijke verkeersas.”

De nieuwe horecazaak palmt de benedenverdieping van de Westwing Tower in. Catering Cachette is telkens open van maandag tot en met zaterdag en dit van 7 uur tot 17.30 uur. “Klanten kunnen hier ’s ochtends genieten van een ontbijtje, ’s middags zijn er verschillende opties. Van een lichte lunch tot wraps, pokébowls, salades of een soepje. Iedere week bieden we andere gerechtjes aan. Telkens vers.” ’s Middags kan men in de zaak smullen van gebakjes of genieten van een koffie. “Dit is ook de ideale locatie voor een vergadering, daarvoor voorzien we twee ruimtes. We willen de plaatselijke bedrijven ook dichter bij elkaar brengen door het organiseren van afterworkevenementen.” In Cotton Citchen Roeselare is er plaats voor een tachtigtal gasten, buiten komt nog een terras voor een veertigtal klanten. “Maar hier kan men gewoon iets lekkers komen afhalen.”

Met de opening van een tweede vestiging van Cotton Kitchen is het voor Chaëlle en Thijs extra druk. “Zonder ons team en trekker Leontien Demuynck zou het ook niet mogelijk zijn om Catering Cachette met Cotton Kitchen te combineren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier