Cosy Corner combineert klassieke smaken met een wereldse toets

Chef Gokhan (links) met v.l.n.r. Luda, Nadia en Glenn in de nieuwe zaak Cosy Corner. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op de locatie van het voormalige restaurant Surf & Durf – Zeedijk-Wenduine 63 – heeft de nieuwe bistro Cosy Corner de deuren geopend. Chef Gokhan Ersari (51) roert er voortaan in de potten, en voor de liefhebbers: de vroegere specialiteit van het huis nam hij mee. “De kip en ribbetjes van ’t spit waren hier sowieso al een voltreffer. Ik geef er alleen een eigen twist aan”, klinkt het.

Zijn voorgangers kwamen net als Gokhan uit het Antwerpse, waar ze naam maakten met hun kippenkraam The Chickenman. Samen met een gedreven team turnde chef Gokhan de Surf & Durf nu om tot een bistro waar huiselijke gezelligheid en wereldse smaken troef zijn. Achterin de zaak is zelfs een klein salonnetje ingericht.

Huiselijk kader

“Onder de noemer Cosy Corner willen we onze gasten warm verwelkomen, in een huiselijk kader en vooral ook met lekkere en betaalbare gerechtjes”, zegt chef Gokhan. Die gerechtjes verraden zijn Turkse roots, al kan je er ook terecht voor een klassieke spaghetti of croque monsieur. “De kip en ribbetjes van het spit waren hier vroeger ook al een voltreffer dus behielden we die. Alleen geef ik er met een eigen kruiding wel een wat andere schwung aan”, zegt hij.

Gokhan groeide op in Çeşme, een toeristische badstad aan de Turkse westkust, op circa 80 kilometer van het bekendere İzmir. “De kleinschaligheid van Wenduine doet mij daar wel wat aan denken. Ook qua mentaliteit: Wenduinenaars zijn best gezapige mensen”, aldus Gokhan.

Smaakbeleving

Waarschijnlijk komt het ook daardoor dat hij zich hier snel thuisvoelde. Voorlopig woon ik nog in Antwerpen, maar ik verhuis binnenkort wel naar Wenduine. Via een goeie vriendin ben ik hier terechtgekomen, en ik was meteen verkocht. De zee geeft mij altijd een instantgevoel van ruimte en vrijheid.”

“Op openingsdag was onze zaak al meteen volzet”

Koken is altijd Gokhans grootste passie geweest. “Vroeger in Çeşme voer ik weleens om vijf uur ’s morgens uit om met vrienden te gaan vissen op zee. De vangst werd dan aan boord gefileerd en vers bereid”, zo vertelt hij. In zijn brasserie wil hij voor een gelijkaardige smaakbeleving gaan. “Ik zou bijvoorbeeld graag wilde forel op de kaart willen zetten, maar ook een Turkse klassieker als midye dolma, mosselen gevuld met op smaak gebrachte rijst. In mijn geboortestreek is dat een populaire streetfood snack”, klinkt het.

Levering aan huis

De Cosy Corner is Gokhans eerste eigen zaak, maar de horeca zit in het bloed. “Mijn vader baatte in Çeşme een hotel uit, ikzelf heb altijd in grootkeukens gewerkt en droomde allang van een eigen restaurant”, aldus Gokhan. Zijn moeder werd in Griekenland geboren.

“Op culinair vlak zijn er veel overeenkomsten. Gisteren, bij de opening, zette ik bijvoorbeeld Cacık op tafel – dat is de Turkse variant van de bekende Griekse tzatziki”, zegt hij. Die opening was een voltreffer. “Eerst was er even twijfel, maar vanaf een uur of twee begon het volk toe te stromen en dan is het niet meer gestopt. We hebben zelfs herhaaldelijk mensen moeten weigeren omdat we volzet waren. Blijkbaar verspreidde het nieuws dat er een nieuwe brasserie opende zich hier als een lopend vuurtje”, glimlacht chef Gokhan.

Komende winterperiode wordt er aan huis geleverd. “En ook takeaway is mogelijk”, klinkt het. Noot: elk gerecht op de kaart is ook in kinderportie verkrijgbaar. En tot slot nog een kleine mededeling voor de biljarters: de drieband in de zaak staat te koop.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise