Casper en Ines openen frituur De Nieuwe Barakke in Deerlijk: “Hier frieten mogen bakken… wat een droom!”

Casper en Ines runnen vanaf maandag De Nieuwe Barakke. © MVD
Marc Vergote
Marc Vergote Medewerker KW

Op maandag 2 september opent De Nieuwe Barakke in Deerlijk. Zes dagen op zeven (dinsdag gesloten) staat Casper Cotton (20) aan de friteuse. Zijn vriendin Ines (19) zorgt voor de bediening, het vlees, de sausjes en de kassa. De twee zussen van Casper en vrienden helpen waar en wanneer nodig.

“Er gaat een droom in vervulling: een eigen zaak in de horeca en in eigen gemeente. Frieten bakken en verkopen op de best gelegen hoek van Deerlijk! De parking en het terras zijn ook weer open”, glundert Casper Cotton, terwijl hij de eerste frieten bakt en zijn vriendin Ines supportert.

Bloemen en frieten

Op de plaats van De Nieuwe Barakke staat al decennialang een frituur. Harry en Liliane bakten er 31 jaar. Na een tussenperiode de frituur was zelfs enige tijd dicht wenkt voor De Nieuwe Barakke een nieuwe toekomst. Casper, gedreven door de wens van een eigen zaak, vernieuwde het interieur en bereidde alles nauwgezet voor om vanaf maandag frieten te verkopen.

De jongeman, wellicht een van de jongste zelfstandige frituristen van het land, heeft zijn roots op de Belgiek. Sinds oktober van vorig jaar is hij er zelfs wijkburgemeester. Hij stamt uit de familie Vandenbogaerde, bekend als verkopers van bloemen. “Ik studeerde electro-mechanica en hielp tussendoor in de serres van mijn ouders. Ik heb tijdens dat werk veel aarde gegeten (lacht). Na mijn eerste werkervaring voelde ik de drang naar zelfstandig zijn, en zo ging de bal aan het rollen.”

“Elk gezin kreeg een frietzakje in de bus en kan dit in september gratis bij ons laten vullen”

Frietjes bakken en alles wat erbij komt kijken, kreeg Casper onder de knie in De Bosrand in Brugge. “Ik deed er weekendwerk en leerde er de knepen van het vak. Frieten bakken is niet moeilijk maar alles wat erbij komt kijken, vergt opleiding en voortdurende planning en opvolging.”

Casper is ambitieus en plant tijdens zijn inloopperiode ook al acties. “Elk gezin kreeg een frietzakje in de bus en kan dit in september gratis bij ons laten vullen. Ik heb nog plannen: zo wil ik één meter friet verkopen en me misschien even laten helpen door bekende mensen.” (MVD)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier