Matthias Moens (30), bartender in Ambigu, de cocktailbar van Mes Amis in Waregem, werd tijdens de Campari Negroni Competition in Gent bekroond met de People’s Choice Award. Zijn O Sbagliato met Orval en een vleugje aardbei viel in de smaak. “Dit is een zalige prijs om te winnen”, reageert Matthias.
Natan van Berendoncks van het Antwerpse Dogma werd door de jury uitgeroepen tot Belgisch Negroni-kampioen met zijn Rebel Yell, een negroni gemaakt met verjus, citroenmelisse en sherry. De 400 aanwezigen mochten ook hun stem uitbrengen en bekroonden Matthias Moens van Ambigu met de People’s Choice Award. “Orval en aardbei in een Sbagliato? Absoluut. De bitterheid van Orval, het zoete van de aardbeien gecombineerd met Campari, creëert een kruidige, licht fruitige, complexe cocktail die de klassieke formule op zijn kop zet”, aldus de jury.
“De People’s Choice Award is een zalige prijs om te winnen”
De 30-jarige Zomergemnaar nam in 2024 het Waregemse restaurant Mes Amis over, samen met dorpsgenoten Frederik Verhasselt en Dominique Willems. “Toen de competitie begon, kreeg ik het idee om een sbagliato-recept te maken. Prosecco en negroni, maar zonder rode vermout. Die heb ik vervangen door een gastrique van Orval, met ook verse aardbeien in verwerkt”, vertelt Matthias.
De brainstorm en het finetunen duurden slechts drie uur. “Het was er meteen boenk op. Als tricky garnituur maakte ik een krokantje van platte kaas. De People’s Choice Award is een zalige prijs om te winnen. Het merendeel van de 400 aanwezige horecakenners en Campari-liefhebbers, ook wel camparista’s genoemd, waren fan van mijn creatie. Dat is een mooi compliment.”
Open op zondag
Ook in Ambigu kan je de O Sbagliato proeven. “Het wordt de vaste aperitief van onze oudejaarsmenu. Daarnaast hebben we de klassieke variant en enkele suggesties op de kaart.” De pétanque negroni bijvoorbeeld, met Jamaicaanse rum, druppeltjes pastis en walnootlikeur. “Het klinkt gek, maar de smaken kloppen”, weet Matthias, die samen met zijn medezaakvoerders vanaf december ook op zondag de deuren opent.
Meer info op sociale media en via https://mesamis.be/nl.