Café De Koornmarkt (Izegem) wordt vanaf 1 juli ook eetcafé/bistro: “Idee voor deze samenwerking is onstaan tijdens lockdowns”

De Koornmarkt wordt eetcafé en dat staat al duidelijk geafficheerd op de gevel. Kok Jurgen Defour (links) gaat daarvoor samen in zee met Tom Sintobin, al 13 jaar lang de waard van de bekende Izegemse kroeg. (foto Frank)© Frank Meurisse
De Koornmarkt wordt eetcafé en dat staat al duidelijk geafficheerd op de gevel. Kok Jurgen Defour (links) gaat daarvoor samen in zee met Tom Sintobin, al 13 jaar lang de waard van de bekende Izegemse kroeg. (foto Frank)© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Tom Sintobin (51) en Jurgen Defour (43) speelden ooit nog samen bij SV Izegem en kennen elkaar al ruim een kwarteeuw. Ze delen ook hun liefde voor de horeca. Tom Sintobin is bezig aan zijn dertiende jaar als waard van café De Koornmarkt, Jurgen kun je kennen van ’t Kaderke in Izegem of Bistro Chez Jacques in de schaduw van de Sint-Michielskerk in Roeselare. Nu slaan ze de handen in elkaar om van café De Koornmarkt ook een eetcafé/bistro te maken.

“Al jaren gaan we samen naar de horecabeurs. Daar doen we vaak ideetjes op en daar bekokstoofden we ook om eens iets samen te gaan doen. En dit lijkt ons nu het ideale moment. In de lockdown verkochten we met ‘Tomsballen.be’ een paar duizend gehaktballetjes en toen al heb ik aan mijn klanten beloofd dat het een blijvertje zou worden. Maar we zien het ook nog iets groter. Ook als café moet je je durven heruitvinden en dit concept waarvan het idee ontstaan is tijdens de lockdowns is daar het resultaat van.”

‘15 minuten’-gerechtjes

En op dat moment komt kok Jurgen in het verhaal. “Het idee onstond tussen pot en pint, maar ik stond open voor een nieuwe uitdaging. Boven in De Koornmarkt hebben we een professionele keuken geïnstalleerd en er zal ook ruimte zijn waar een 30-tal personen kan eten. We zullen werken met een seizoensgebonden kaart. Er komt een lekker stukje vlees op dat we serveren met verse frietjes en een fris slaatje, ook de gehakballetjes zullen een vaste waarde zijn en verder brengen we ook nog wat bistrogerechtjes.”

We mikken ook op dames die er gezellig een avondje op uit willen met de vriendinnen

Een idee van Jurgen zijn de ‘15 minuten’-gerechtjes. “We mikken daarbij op mensen die op een vlotte manier een middagmaal komen genieten. Dat kan gaan van spaghetti over vol-au-vent tot stoofvlees van kalkoen. Wij garanderen dat het binnen de 15 minuten op tafel staat.”

De Koornmarkt blijft uiteraard ook café. “We gaan iedere dag om 10.30 uur open, over de middag kan er gegeten worden, maar ook ’s avonds blijft de keuken open tot 22 uur en dat van woensdag tot en met zondag. Op maandag is enkel het café open, dinsdag is de sluitingsdag”, somt Tom op.

Foodsharing in café

“Maar het is ook de bedoeling dat hier in het café hapjes kunnen gegeten worden. We mikken daar op de foodsharing. Dat gaat van een assortiment koude en warme tapas, van een bruschetta tot de betere bitterbal, maar ook een assortiment kroketjes. Ook onze befaamde balletjes, weliswaar in kleinere vorm, zullen verkrijgbaar zijn. Waarom dit alles niet geflankeerd door een flesje wijn, we mikken ook op de dames die met vriendinnen eens een leuk avondje uit willen.”

Op donderdag 1 juli gaat het bistro/eetcafé van start, daarvoor is De Koornmarkt nog open in de oude gedaante. De gelagzaal boven wordt in Ibizastijl ingericht. Groepjes vanaf 15 personen kunnen er ook terecht op maandagavond. In de zomer kan er ook buiten op het terras gegeten worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier