Brugse topchefs zamelen met foodstand op kerstmarkt 25.000 euro in voor het goede doel

Redactie KW

Met hun kerstcontainer op het Simon Stevinplein hebben de Brugse topschefs meer dan 25.000 euro ingezameld voor goede doelen.

De Brugse top-chefs, culinaire scholen en partners, zoals Brugs Foodlab, besloten om hun potten te laten pruttelen voor de Warmste Week. Samen zetten ze een foodstand op de kerstmarkt op het Simon Stevinplein, tussen vrijdag 25 november 2022 en zondag 8 januari 2023. Dagelijks kookten ze er om beurten heerlijke gerechten voor de goede zaak.

Geruggensteund door Stad Brugge, Flavourite Bruges en de Brugse Handelskring serveerde elke deelnemende chef alternerend een gerechtje dat zijn/haar stijl/keuken uitdraagt. De Bruggelingen proefden van curry’s, uiensoep, kroketten, hamburgers, crêpe suzette, mosselen, raclette, en nog veel meer. In totaal roerden er 32 restaurants, scholen & partners in de potten van de kerstmarkt.

En dat loonde! Op 24 december stortten de chefs al 15.000 euro voor de warmste week. Maar de chefs, zij kookten voort. Zondagavond lag er een tweede cheque van 10.009 € klaar voor het goede doel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier