Restaurant ‘t Nieuw Museum is op de Belgian Beer Awards voor het tweede jaar op rij verkozen tot tweede beste bierrestaurant van België. In het restaurant, waar vlees op de grill een hoofdrol speelt, ligt de nadruk op Belgische bieren met een voorkeur voor kleinere brouwerijen.
Uitbaters Marijke Bax en Koen Demeulemeester zijn bijzonder tevreden met deze nieuwe erkenning door de bierliefhebbers die stemden op het Belgian Beer Awards Digital Festival. Dit digitale festival resulteerde dit jaar een recordaantal stemmen met ruim 53 000 bijdragen. “Sinds dit jaar is het festival trouwens volledig tweetalig wat onze tweede plek nog leuker maakt”, zegt gastvrouw Marijke, die zicht ontfermt over de drankenkaart, met dus een belangrijk aandeel voor bieren.
“Ik heb intussen ook mijn eigen bierblog Miss Baxels Beers” zegt Marijke. “Op onze menukaart doen we ook telkens een biersuggestie bij de gerechten. Ik probeer voor ieder smaakprofiel iets op onze bierkaart te zetten, zodat er voor elk wat wils is.” De nadruk bij In ‘t Nieuw Museum ligt op Belgische bieren, met vooral een voorkeur voor kleinere brouwerijen. “Wij zetten hier bijvoorbeeld geen Leffe op de kaart. Niet omdat we iets tegen dat bier hebben maar omdat de mensen dan minder zouden geneigd zijn om ook eens iets anders te leren kennen”, gaat Marijke verder.
“Ik proef zelf veel en probeer wat ik proef zo duidelijk mogelijk te vertalen naar de klanten. Op mijn eigen manier en dus zonder al teveel gebruik van vakjargon dat de mensen toch maar zou kunnen afschrikken. Onze bierkaart hebben we niet opgedeeld in de traditionele categorieën zoals blonde en bruine bieren maar wel volgens echte smaakkenmerken. Wij onderscheiden er hier vier: te beginnen met ‘hop-bitter-fruitig’, dan ‘moutig & bitter’, vervolgens ‘geroosterd-infused-barrel’en tenslotte ‘zuur- fruitig’.”
De eerste plaats in deze categorie ging overigens, voor de zesde keer op rij, naar De Gebrande Winning in Sint-Truiden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier