Bruggeling Michaël Boterman opent in Ezelstraat straks ‘Lucy’: “Een ‘spacy seventies’ wijnbar”

Michaël Boterman poseert voor het pand in de Ezelstraat waar zijn wijnbar annex ‘bottleshop’ komt. Jarenlang was daar de pannenkoekenzaak De Bretoen gevestigd. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In het pand in de Ezelstraat waar jarenlang pannenkoekenhuis De Bretoen gevestigd was, opent wijnimporteur Michaël Boterman eind april wijnbar Lucy. “Ik kijk ernaar uit om in deze prachtige straat tussen al die andere mooie kwaliteitszaken van start te gaan”, zegt Michaël.

Het horecapand waar pannenkoekenhuis De Bretoen huisde, Ezelstraat 4, staat sinds het faillissement van die zaak al ettelijke maanden leeg. Maar daarin komt binnenkort dus verandering. Bruggeling Michaël Boterman (41), die om de hoek woont, zal er – als alles verder goed loopt – eind april van start gaan met wijnbar en bijbehorende bottleshop Lucy.

Dat de man voor een wijnbar kiest, mag geen verrassing heten. “Ik ben al zo’n twintig jaar actief in de wijnbranche en beschik over de getuigschriften van sommelier en wereldwijnmeester”, vertelt Michaël. “Sinds 2015 run ik mijn eigen bedrijf Volatile Wines, waarmee ik vooral Europese natuurlijke wijnen importeer en verkoop aan de horeca en drankenhandels.”

“Toen ik zag dat dit pand vrij kwam, was mijn interesse al vlug gewekt. Dit is immers een super interessante locatie, zo vooraan in de Ezelstraat. Dit is een prachtige straat geworden, met heel veel creatieve ondernemers die er prachtzaken uitbaten, zowel op het vlak van voeding als van mode en accessoires. Wat ook leuk is: ik werd heel goed en warm onthaald door de andere handelaars in de straat, toen bekend werd dat ik hier wilde beginnen.”

Michaël zal zijn kennis en ervaring in de wijnwereld dus aanwenden voor de opstart van wijnbar Lucy.

Ook hybride

“Uiteraard zal er een uitgebreid gamma wijnen geserveerd worden, zowel per fles als per glas. Er hoort ook een bottleshop bij, om wijn te kopen en mee naar huis te nemen. Ik zal ook enkele zogenaamde hybride dranken aanbieden, zoals bieren met een maceratie van druivenschillen. De inrichting van de zaak wordt overigens iets speciaals, ik noem het zelf ‘spacy seventies’. Het is in ieder geval iets dat je in Brugge nog niet gezien zult hebben. En ik heb ook al mijn vergunning op zak om een terrasje te installeren aan de straatkant. Ik kijk ernaar uit om in deze straat van start te gaan.”

Door Piet De Ville

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise