Broers Axel en Gilles nemen koffiehuis Eliana over

Axel en Gilles Beuselinck. © AVH
Redactie KW

Enkele weken nadat koffiehuis Eliana een aantal producten officieel een erkenning als Beernems streekproduct kregen, wordt de zaak overgenomen door Axel en Gilles Beuselinck. Voormalig uitbater Ann Vandenbussche geniet ondertussen van een welverdiend pensioen.

Axel en Gilles Beuselinck zijn de nieuwe uitbaters van koffiehuis Eliana in Oedelem. De broers hebben allebei een andere achtergrond, maar kiezen nu resoluut voor hun eigen horecazaak. “Ik werkte in een fabriek in Wielsbeke, maar droom al altijd van een eigen zaak. Mijn vader is al altijd zelfstandige en inspireerde me al op jonge leeftijd. Ik wilde altijd al een eigen zaak. Dat ik hier met voeding kan werken, maakt het helemaal mooi. Mijn broer is eigenlijk gespecialiseerd in IT en zal dat ook blijven doen, al helpt hij natuurlijk in de zaak waar hij kan. Ook onze vader Wim is hier geregeld te vinden om de handen uit de mouwen te steken”, vertelt Axel.

Emotionele waarde

Nog geen drie weken nadat het pand officieel te koop stond, bracht het drietal een bod uit. “We hadden dit zelfs niet gezien, er hing geen bordje aan de deur”, gaat Axel verder. “Maar via via kwamen we dit te weten en vonden we de informatie op de website. We hebben eigenlijk niet getwijfeld en maakten meteen een afspraak. Tot onze grote verrassing werd ons bod snel aanvaard. We kunnen dit realiseren omdat we wat geld erfden toen onze mama vorig jaar overleed. Deze stap heeft dus zeker ook een emotionele waarde”, gaat de jongste broer verder.

De 23-jarige is dolblij met de nieuwe zaak. “Hier kan ik echt mijn eigen ding doen en creatief zijn. Ik zag de keuken en wist meteen dat ik hier heel veel mee kon doen. Mijn interesse in de keuken kan ik hier zeker kwijt. We hebben al veel nagedacht over hoe we hier onze eigen touch aan geven. Voorlopig behouden we het concept nog, maar we denken natuurlijk na over een aantal nieuwe elementen. Zo willen we misschien een aantal lunchgerechten serveren, zoals een spaghetti of croque. Maar je kan hier blijven ontbijten en in de namiddag kan je hier een koffie met stukje gebak nuttigen, al hebben we nog heel veel ander lekkers”, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier