Boma en Markske onverwacht op bezoek bij familie Timmerman: “Een aangename verrassing”

© (Foto LIN)
Redactie KW

Zondag 8 augustus kregen Francine Galle en Wilfried Timmerman uit de Pompestraat onverwacht bezoek.

“Het was rond de middag dag iemand aanbelde met de vraag of een groep even mocht verpozen aan onze hangar om er iets te eten. We zagen in de straat tientallen geitjes in alle kleuren staan. Groot was onze verbazing toen we in het gezelschap Balthazar Boma en Markske van De Kampioenen zagen”, vertelt Wilfried.

Ter promotie van Ginette, het nieuwe stripalbum van F.C. De Kampioenen, organiseerde Standaard Uitgeverij een 2CV-kustrally tussen De Haan en Middelkerke. Boma en Markske reden ook mee met een 80-tal kleurrijke geitjes. Immers, de CV speelt een hoofdrol in het stripalbum.

Het was de 2CV Club Huppel die de rally hielp organiseren, met zelfs een geitje in de geel-groene kleuren van F.C. De Kampioenen.

Op de middag deed de karavaan Ettelgem aan om vandaar door te rijden naar Westende waar het zandsculpturenfestival in het teken van De Kampioenen is. “Groot was onze verbazing toen niet alleen de 80 autootjes hier in onze straat stopten, maar vooral toen we Boma en Markske zagen uitstappen. De verantwoordelijke kwam vragen of ze hier even mochten blijven staan en een hapje eten in de hangar. Dat mocht uiteraard. Intussen had Balthazar Boma zich al met een tafeltje en een stoel geïnstalleerd om zijn pistolet te verorberen. Hij begon er ook stripalbums te tekenen”, vertelt Wilfried Timmerman.

“Het was voor ons een aangename verrassing om de twee sympathieke acteurs van F.C. De Kampioenen hier te zien. Marijn Devalck, alias Boma, is heel toegankelijk en liet zich gewillig met ons fotograferen. Toen ik hem vroeg of Petit Chat niet mee was, lachte hij even en brabbelde iets tussen zijn tanden. Hij is een hele goede acteur die weet wanneer hij zijn rol kan spelen”, lacht Wilfried. “Markske begon meteen over de boerenstiel te babbelen, want hij heeft blijkbaar in Frankrijk familie die landbouwers zijn.”

Het gezelschap en de 2CV’s bleven een goed uur in de Pompestraat aan de woning van de familie Timmerman om daarna hun weg verder te zetten. Het was voor Wilfried en Francine een welgekomen afleiding op de zondagmiddag. Een bezoek dat ze met plezier ontvangen hebben. Als afscheid kregen ze het door Boma en Markske getekende stripalbum Ginette. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier