Bistro Mathis verhuist van Harelbeke naar Desselgem

Zaakvoerder Kenneth Goudeseune © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

De succesvolle Bistro Mathis verhuist na de jaarwisseling naar Desselgem. Zaakvoerder Kenneth Goudeseune: “Ik had verwacht dat ik het moeilijker zou hebben om het pand in Harelbeke los te laten, maar het valt goed mee.”

“Het nieuwe pand, nu nog in aanbouw, is in de Gentseweg in Desselgem”, vertelt Kenneth Goudeseune (36). “De verhuis komt er door de eigenaars van het maandblad Bloom, dat ernaast zit. Zij zijn klanten van Bistro Mathis en wisten dat we met het idee speelden om te verhuizen. We hebben niet lang getwijfeld toen zij vroegen om naar Desselgem te komen: daar kunnen ze dit soort eetgelegenheden zeker gebruiken. Langs die drukke weg is het pand ook ideaal gelegen. Er zal parking zijn voor- en achteraan. De zaak zelf zal plaats hebben voor een zestigtal personen en is dus iets groter dan de huidige bistro langs de Kortrijksesteenweg in Harelbeke. Onze stijl zit tussen een bistro en restaurant in. We zijn ook niet van plan iets te veranderen. Voor elk wat wils, dat concept blijft. Bistro Mathis werkt met een beperkte menukaart waar vooral klassiekers op staan. Daarnaast zijn er tal van suggesties, met het oog op versheid en beleving.”

Perfect team

“De zaak werd genoemd naar mijn negenjarige zoon Mathis. Ik heb ook nog een dochter, Noa, van 13 jaar. Mijn vrouw Kyra (35) heeft een tatoeagezaak, La Tinta Tattoo, langs de Oudenaardsesteenweg in Avelgem. Ik run zelf Bistro Mathis, maar met een sterk team van drie vrouwen achter mij. Zonder deze vaste werkkrachten zou dit niet mogelijk zijn. We vormen samen het perfecte team. Daarnaast werken we ook nog met jobstudenten en flexi-jobs”, vertelt Kenneth. “Wanneer de nieuwe locatie de deuren zal openen is nog niet precies geweten. Ik had verwacht dat ik het moeilijker zou hebben om de locatie in Harelbeke los te laten, maar het valt heel goed mee. Veel klanten zullen de weg naar Desselgem ook wel vinden. Het is immers zowat dezelfde weg”, aldus Kenneth.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier