Bistro Le Nord viert verjaardag met pop-up in ’t Wilde Weg

Kelly en Dimitris palmen drie dagen lang de pluktuin In ‘t Wilde Weg in. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Kelly Werbrouck en Dimitris Karagiannis vieren de vijftiende verjaardag van Bistro Le Nord in de Noordstraat in Roeselare. Het restaurant breekt enkele dagen uit en palmt pluktuin In ’t Wilde Weg in. “In die 15 jaar hebben we al veel leuke zaken gedaan.”

Vijftien jaar geleden namen Kelly Werbrouck en Dimitris Karagiannis het restaurant, waar zijn ouders in 1997 Pyrgos opstartten, over. Inmiddels is Bistro Le Nord uitgegroeid tot een vaste culinaire waarde. “Onlangs hadden we nog onze Fin de Saison en in het najaar pakken we opnieuw uit met Club Le Nord waarbij ons restaurant nog iets hipper wordt”, aldus Kelly Werbrouck. Naar aanleiding van de vijftiende verjaardag Nord zochten Kelly en Dimitris een manier om eens uit te breken. “Twee jaar geleden lanceerden we onze eigen gin Flamouri. Via die gin kwamen we ook in contact met de mensen van de pluktuin In ’t Wilde Weg.”

Iets vurig en wild

De pluktuin langs de Oude Maria’s Lindestraat in Roeselare, pal aan het Bergmolenbos, werd vorig jaar even ingepalmd door de mensen van het Kachtemse restaurant Vonk. Deze zomer zijn de medewerkers van Le Nord er drie dagen te vinden. “Ik heb zelf een eigen kruidentuin thuis en vind het dan ook fantastisch dat ik eens op deze locatie mag koken”, aldus Steven Hinnekens, chef-kok van Le Nord. Hij schrijft ook al vijftien jaar mee aan het verhaal van Le Nord.

“Op het menu staat straks iets vurig en wild. Bedoeling is dat we hier drie dagen lang tal van lekkere hapjes aan de dertig gasten serveren. Zij nemen plaats aan een lange tafel die opgesteld zal staan midden in de pluktuin”, legt Kelly uit. Pianist Hendrik Deneir en zangeres Sylvie zorgen voor extra sfeer.

Praktisch

Tafelen in de pluktuin kan op donderdagavond 15, vrijdagavond 16 en zondagmiddag 18 augustus. Reserveren kan via info@lenord.be. Voor donderdag en vrijdag zijn er nog plaatsjes vrij.

“Wij vinden het fantastisch dat een dergelijk restaurant gebruik wil maken van deze locatie. We werken heel graag samen met lokale partners”, vertellen Christo Marichal en Olivia Vuylsteke van In ’t Wilde Weg. Zij runnen nu al drie jaar de pluktuin. “Door de vele regen was dit geen gemakkelijk jaar waardoor verschillende bloemen pas later dan anders op hun mooist zullen staan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier