Bieke (35) opent pop-uprestaurant Perruche in Diksmuide: “Fijne plek creëren waar mensen op hun gemak kunnen genieten”

Bieke Moerman en Micha Sérafimoff op het terras van hun pop-up restaurant. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op donderdag 6 juni opent restaurant Perruche tijdelijk de deuren in het Begijnhofstraatje, aan de achterkant van Papegaei. Bieke Moerman (35), voormalig schepen en nog altijd gemeenteraadslid in Diksmuide, staat er tot september samen met haar partner Micha Sérafimoff (51) achter de potten.

Bieke en Micha deden al ruim ervaring op in de horeca. Bieke werkte bij sterrenchef Willem Hiele en als souschef in Caracas. Micha is zelfs in de horeca geboren, want zijn ouders hadden verschillende hotels in Oostende. Hij ging naar de hotelschool, werkte in Villa Lorraine in Brussel, in de Koninklijke Villa in Oostende en in het gastronomisch Italiaans restaurant Marina. Tegenwoordig is hij zaalverantwoordelijke in restaurant De Villa van hotelschool Ter Duinen.

“Er was in Diksmuide wel nood aan een gezellig restaurantje”

“We hadden het gevoel dat er in Diksmuide nood is aan gezellige restaurantjes. Daarom hebben we gekozen om hier, in dit steegje, een fijne plek te creëren waar mensen op hun gemak kunnen genieten van lekker eten”, vertelt Bieke. “We werken uitsluitend met hoogstaande topproducten uit de streek en groenten van de bioboer spelen de hoofdrol. Mensen kunnen kiezen uit verschillende soorten vlees, vis en groenten die dan koud, met eigen bereide bloemenazijn en kruidenolie worden opgemaakt of warm gegrild op het open vuur. De bedoeling is dat mensen vier tot vijf verschillende gerechten kiezen en dan met elkaar delen.”

Het gaat om een pop-uprestaurant: je hebt nog tot begin september de kans om bij Perruche te eten.

Perruche gaat open op 6 juni en zal van donderdag tot en met zondag open zijn van 12 tot 14.00 uur en van 19 tot 20.30 uur. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveren via www.perruche-diksmuide.be is aangeraden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier