Benoit en Emilie tappen voortaan de pintjes in Le Centre: “Deze locatie is perfect”

Benoit Hazebrouck en Emilie Ponteville blazen café Le Centre nieuw leven in. © SR
Redactie KW

De markt van Komen is een nieuwe trekpleister rijker. Le Centre, het populaire café pal voor de Sint-Annakerk, is opnieuw open. Na een sluiting van twee jaar zullen Benoit Hazebrouck (38) en Emilie Ponteville (37) er vanaf nu pintjes tappen.

Het was een regelrechte kaakslag voor de Komense horeca, toen Le Centre de deuren sloot. Het was één van de eerste prooien van de energiecrisis die in 2022 een spoor van vernieling naliet. Hoewel er in 2023 zich een potentiële overnemer kenbaar maakte, kende ook dat verhaal geen succesvolle start. Heel even leek het er dan ook op dat Le Centre definitief dicht zou blijven, tot vandaag.

“We speelden al langer met het idee om een eigen zaak in de horeca te starten. Je moet natuurlijk de juiste plaats op het juiste moment vinden.” Dat moment en die plaats vonden Benoit en Emilie in Le Centre.

“Het is natuurlijk altijd een risico, maar we zijn niet geheel onvoorbereid. Benoit is zelfstandig dakwerker, zelf heb ik vroeger nog jaren in de horeca gewerkt. Dat was toen in het café van mijn mama. Le Centre biedt alles waar we naar op zoek waren en heel wat meer. Het is een plaats met een ongekend potentieel, een potentieel dat we maximaal gaan proberen te benutten.”

“Er is om te beginnen de perfecte locatie. Je kan onmogelijk meer in het centrum liggen dan hier. Al het verkeer komt hier voorbij, er is een parking en een rotonde. Dat wil dan ook zeggen dat niemand hier aan een rotvaart voorbij komt. Doordat we voor de kerk liggen, weten mensen ons ook te vinden voor huwelijken en begrafenissen. Daarvoor kunnen we onze grote zaal inzetten, een zaal die overigens ook apart te huren is”, aldus Emilie.

Terras

“We hebben een terras vooraan maar hebben ook een groot terras achteraan. Meer nog, dat terras is dan nog eens voorzien van een buitenkeuken, compleet met grote barbecue. Op dit moment pakken we uit met een grote drankenkaart, al komt daar weldra een selectie van ijsjes en pannenkoeken bij. Op termijn willen we dan nog gaan uitbreiden met kleine restauratie, al durven we daar nog niet meteen een termijn op kleven.” (SR)

Le Centre is alle dagen open, behalve op dinsdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier