Bekroonde cocktails nippen in Hotel Malleberg: “360-view op het bartendinggebeuren”

Robbe Dupon. (foto Davy Coghe)
Bieke Cobbaert

Pop-upcocktailbar Jacobius is terug. Robbe Dupon en Doñana Vandyck shaken opnieuw vier weekends lang cocktails in Hotel Malleberg. “We pakken uit met iets wat nog geen enkele cocktailbar in België ons voordeed.”

Robbe Dupon en Doñana Vandyck hielden in de zomer van 2024 drie maanden hun pop-upcocktailbar Jacobius open in Hof de Plezance in Brugge. Vorig jaar in de eindejaarsperiode openden ze Bar Jacobius in Hotel Malleberg . “Deze zomer was er geen pop-up, omdat we op 21 augustus onze dochter Rae mochten verwelkomen. Ook voor onze onderneming Cocktails and Talks was het een mooi jaar. We mochten cocktails verzorgen in binnen- en buitenland, kregen heel wat catering- en consultancyopdrachten en mochten een internationale prijs in ontvangst nemen”, begint Robbe.

Het is zijn droom om een cocktailbar te openen in hartje Brugge. “Tot we een geschikt pand gevonden hebben, blijven we druk bezig. Met Cocktails and Talks, maar ook met Bar Jacobius, want net als vorig jaar openen we dit eindejaar een pop-upcocktailbar in Hotel Malleberg.”

Unieke barbeleving

Gedurende vier weekends openen Robbe en Doñana hun pop-up in het charmante hotel in de Hoogstraat in Brugge. “We zullen het prachtige ontbijtzaaltje van het hotel opnieuw inrichten als cocktailbar. Dit jaar leggen we nog meer de focus op de barbeleving. We plaatsen namelijk een centrale bar in het midden van de ruimte, waardoor elke gast een 360-view heeft op het bartendinggebeuren. Iets wat nog nooit eerder werd gedaan in een cocktailbar in België”, schept Robbe de verwachtingen.

“De cocktail waarmee ik de internationaal gerenommeerde Margarita Challenge 2025 won, zal ook op het menu staan”

De pop-up loopt van het tweede weekend van december tot de eerste week van januari. “We zijn telkens open van vrijdag tot zondag. We serveren er onze kenmerkende, creatieve, culinaire cocktails. We werken daarbij weer zoveel mogelijk met lokale ingrediënten van lokale leveranciers. Nog een leuk extraatje is dat de cocktail waarmee ik de internationaal gerenommeerde Margarita Challenge 2025 won, ook op het menu zal staan.” (BC)

Info: www.cocktailsandtalks.be

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise