Bekend restaurant Nele komt komende maanden (eventjes) terug als pop-up in de Bottelarij: “We willen dat nostalgische gevoel terug”

Nele-chef Jean-Paul Van Henis, Eveline Decock en Amélie Popelier slaan de handen in elkaar voor een nostalgische Nele-avond op zaterdag 6 juli om 20 uur in de Bottelarij. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Het bekende familierestaurant Nele in Kortemark sloot eind december vorig jaar na 52 jaar noodgedwongen de deuren, tot spijt van heel wat Kortemarkenaren. Daar lijkt nu even verandering in te komen, want chef Jean-Paul Van Henis komt even terug, zij het dan in een soort pop-upvorm in de Bottelarij.

“Ik ging er als kind al eten met mijn ouders en ken Jean-Paul al mijn hele leven”, vertelt Eveline Decock, directeur van De Bottelarij, het woonzorgcentrum op het Brouwersplein. “Net als zovelen vond ik het zonde dat restaurant Nele ermee moest ophouden. Vandaar rees het idee om Jean-Paul hier nog eens een avond weer achter het fornuis te zetten om één van z’n vele specialiteiten klaar te maken.”

Ideale setting

“We kozen ervoor om op zaterdag 6 juli om 20 uur een eerste Nele-avond te organiseren in het restaurant van ons woonzorgcentrum. Voor 38,50 euro staat er een aperitief, de befaamde scampi Notredame en een dessert op het menu. De bewoners eten die avond al iets vroeger, zodat de tafels mooi gedekt staan tegen dat de gasten toekomen. Reserveren is echter wel de boodschap en we sluiten onze reservaties af op 30 juni.”

“We willen het kleinschalig houden, zodat we echt het nostalgische Nele-gevoel terugkrijgen”

“Het is ook zo dat we geen 100 gasten willen ontvangen, maar we willen het eerder kleinschalig houden, zodat we echt het nostalgische Nele-gevoel terugkrijgen. Jean-Paul was alvast razend enthousiast toen ik het hem voorstelde. Indien het een groot succes is, komt er in juli of augustus nog een vervolg. In september wil de Nele-chef alvast nog eens een avondje zijn beroemde mosselen met Spaanse kruiden serveren in de Bottelarij. Meer daarover zullen we communiceren via onze social media. Samen met Chef Jean-Paul Van Henis roert ook onze Bottelarijchef Amélie Popelier die avonden in de potten om de gasten in de watten te leggen. Uiteindelijk beschikken we hier in ons woonzorgcentrum over een ideale setting en uitrusting om die nostalgische Nele-avonden te organiseren.”

Wie interesse heeft, stort vóór 30 juni het juiste bedrag op rekeningnummer BE10 9531 21699704, met vermelding van het aantal personen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier