Begin november starten de verbouwingen van ‘t Grijs Peerd in Gits: “Het blijft een volks restaurant”

Tommy Bolle en Carol Bonte zullen na de verbouwingen het restaurant blijven uitbaten. © EVG
Redactie KW

Elien Callewaert (38) en Thomas Cool (40) kochten eerder dit jaar het gebouw waar restaurant ‘t Grijs Peerd in Gits bij Hooglede gevestigd is. Begin november starten de verbouwingswerken met de bedoeling er een hedendaagse horecazaak te vestigen met daarbovenop twee woongelegenheden.

Het ondernemerskoppel is niet aan z’n eerste renovatie toe. Ze kochten drie jaar geleden al Gasthof De Engel. Met veel respect voor de authenticiteit van het pand en met een portie engelengeduld toverden ze het café om tot een hedendaags, gezellig etablissement dat op volle toeren draait met uitbaters Jan en Maite. Daarbij bouwden ze nog eens 13 appartementen rond het café.

Grondige renovatie

Toen Thomas en Elien zagen dat even verderop, in de Gryspeerdstraat, een nieuw pand te koop stond, twijfelden ze geen moment.

“Alle nodige vergunningen zijn binnen, dus kunnen we met de renovatiewerken van het restaurant starten. De huidige uitbaters, Tommy en Carol, sluiten de deuren op zondagavond 19 oktober. We zijn alvast blij dat zij het restaurant verder zullen uitbaten na de verbouwingen. We voorzien om begin november aan de grondige renovatie te beginnen. Het was ons al snel duidelijk dat het pand geen kleine renovatie nodig heeft, maar dat het grondig aangepakt moet worden. De elektriciteit moest dringend worden vernieuwd. Ook de vloer gaat eruit en de ramen worden groter om meer lichtinval binnen te krijgen. Verder wordt het sanitair volledig vernieuwd en het kleine koertje gaat tegen de vlakte”, legt Elien uit.

“Alleen de originele toog zal blijven staan”

“De benedenverdieping bestaat nu uit allerlei kleine kamertjes wat onpraktisch is voor een horecazaak. Er is ruimte nodig in de keuken, er komt een ruime koelcel en meer bergruimte. Alleen de originele toog zal blijven staan. De voorzijde van het restaurant zal grotere ramen hebben en de gevel wordt bekleed met hout. Momenteel is er weinig lichtinval, vandaar de keuze voor grotere ramen. We werken ook met lichtkoepels om zonlicht binnen te trekken.”

Twee woonunits

Het ondernemend koppel voorziet op de bovenverdieping twee woongelegenheden die ze zullen verhuren. “Momenteel bevindt de trap naar boven zich in het midden van het restaurant. Onhandig voor de bewoners en de klanten in het restaurant. Vandaar dat er rechts van het restaurant een aparte ingang voor de bewoners zal zijn. Op de eerste verdieping zal zich telkens de keuken, living en een bergruimte bevinden. Op de bovenste verdieping voorzien we in beide woongelegenheden twee slaapkamers. De uitbating van het restaurant blijft in handen van Tommy en Carol”, legt het koppel uit.

Carol Bonte en Tommy Bolle baten sinds 2 september drie jaar ‘t Grijs Peerd uit. “We zijn uiteraard blij met de renovatiewerken, want die waren echt broodnodig. Als alles goed gaat, zullen we ongeveer een half jaar gesloten zijn. Omdat ‘t Grijs Peerd enkel open is in het weekend hebben wij nog een job in de week, dus we zullen de komende tijd niet stilzitten. Tijdens de weekdagen werk ik in een broodjeszaak en Tommy werkt als magazijnier.”

Dezelfde formule

“Na de verbouwingen gaan we op hetzelfde elan verder. Het is een formule die aanslaat. Het volkse restaurant is betaalbaar voor iedereen. Ook de openingsuren blijven dezelfde. We zijn geopend op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag en -avond. We kijken er alvast naar uit om van start te kunnen gaan in een gloednieuwe zaak”, besluit Carol Bonte. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise