Bar Bernard viert zesde verjaardag met exclusieve concerten: “Met eerste editie Bernard’s Bierbanken Breughel”

Bar Bernard viert zesde verjaardag met exclusieve concerten © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Brouwerij St.Bernardus in Watou opende in augustus 2018 zijn rooftopbar. Komende zomer mag Bart Bernard zes kaarsjes uitblazen. Vorig jaar werd de verjaardag gevierd met een optreden van Brihang en ook dit jaar volgen er exclusieve concerten. Onder andere Equal Idiots en Veel Fokkersvreugde zakken af naar Watou.

Op woensdag 14 augustus staan Equal Idiots en ILA in Bar Bernard. “Studio Brussel stem Thibault Christaensen (zang, gitaar) en Pieter Bruurs (backing vocals, drums) staan sinds 2012 geboekstaafd als de jonge Kempense stormrammen achter Equal Idiots. Het energieke duo raakte dankzij ereplaatsen op Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting in een stroomversnelling een snaar bij een breed publiek. In het najaar van 2024 releasen ze hun derde album, waarvan de voorloper I Am The Light een veelbelovend voorproevertje is, harder en snediger dan ooit. Deze zomer niet enkel op de Main Stage van Rock Werchter, maar ook op de rooftop van Brouwerij St.Bernardus”, zegt Pieter Verdonck van brouwerij St.Bernardus. De Limburgse Ilaya Cicek (zang, gitaar) vormt samen met gitarist en bassist Sam Smeets en drummer Cas Kinnaer ILA. “Sinds de finale van De Nieuwe Lichting 2022 hebben ze een sterk parcours afgelegd. Singles als All Again en Leave Me Dry vonden hun weg naar de radio en brachten hen naar grote podia zoals Rock Werchter en Pukkelpop. Er volgt een gratis afterparty met dj Carlamote. Food en drinks steken we in een festivaljasje.”

Bierbanken Breughel

“Op donderdag 15 augustus is er een muzikaal programma metgratis toegang. Op de middag kan je je inschrijven voor de eerste editie van Bernard’s Bierbanken Breughel. Deze all-in formule brengt het beste van de Westhoek op jouw bord! Vanaf het aperitief – picon of vruchtensap -, over het uitgebreid Breughelbanket met grote flessen St.Bernardus Tripel en St.Bernardus Prior 8 tot het dessert met ijs van L’heritage. Alles is zo lokaal mogelijk”, vertelt Pieter. “Je betaalt 50 euro all-in en jouw (zit)plaats is gegarandeerd vanaf 11.30 tot en met 14 uur. Voor deze unieke culinaire beleving zijn slechts 100 tickets beschikbaar.” Nog op 15 augustus is er een optreden van Veel Fokkersvreugde en Turbo Alive Band. “Veel Fokkersvreugde brengt eigen intieme, explosieve en herkenbare liedjes in het West-Vlaams, afgewisseld met zogenaamde vertelsels die mikken op jouw spontane glimlach. Frontman en vocalist Cyriel wordt bijgestaan door klassieke instrumenten als gitaar, bas en drum, maar ook aangesterkt met een straffe blazerssectie”, aldus Pieter. “De naam Ivan Carlier zegt je misschien niets, maar de artiestennaam van deze Kortrijkse volkszanger, misschien des te meer? Jawel, Johny Turbo was een fenomeen in West-Vlaanderen. Wie heeft er liedjes als Slekke, Beroepsslaapkamerdeur, Margrietje en Vis in de Leie nog niet meegezongen? In 2008 werd de Turbo Alive Band in het leven geroepen om de muzikale erfenis van Johny Turbo terug te brengen waar het hoort: onder het volk. De muzikale plaatjes voor, tussen en na de concerten worden verzorgd door Radio Figaro.”

Tickets voor concert op 14 augustus en Bernard’s Bierbanken Breughel op 15 augustus zijn verkrijgbaar via www.barbernard.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier