Anneleen (44) en Steve (40) openen horecazaak in hartje Oostende ondanks hersentumor: “Ik wil uit het leven halen wat eruit te halen valt”

In The Golden Monkeys bij Steve en Anneleen waan je je in de jungle. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

“Het was nu of nooit.” Anneleen Pauwels (44) heeft een hersentumor, maar opent zaterdag toch een nieuwe horecazaak in hartje Oostende, samen met haar vriend Steve Parmentier (40). In The Golden Monkeys waan je je in de jungle en er is ook een roze hoek voor vrouwen die daarvan houden. “Bij een operatie zijn mijn overlevingskansen gering, maar ik wil toch het beste uit het leven halen”, zegt ze moedig.

Iets meer dan twee jaar geleden werd Anneleen ziek. Ze was op dat moment de uitbaatster van een horecazaak in de Wittenonnenstraat, dezelfde straat als waar ze nu The Golden Monkeys opent. Een hersentumor was het zware verdict. “Operatief verwijderen was voor mij geen optie, want mijn overlevingskansen waren één op drie”, zegt ze. “Dus probeer ik het nu met chemo in de hoop dat de tumor kleiner wordt, zodat mijn overlevingskansen bij een operatie stijgen.”

Ondanks haar ziekte probeert Anneleen toch het beste van haar leven te maken, ook al is dat niet altijd even gemakkelijk. “Ik moest mijn vorige zaak stoppen omdat ik te veel een briefje aan de deur moest hangen dat het niet ging. Ik was dikwijls te ziek. Maar nu voel ik me goed en ik krijg de steun van Steve die ook mee zal werken in de zaak. Als het voor mij dan een keer te moeilijk wordt, dan is hij er nog.”

Jungle

Het interieur in The Golden Monkeys spreekt tot de verbeelding. “Ik ben gek van apen en het is mijn droom om er ooit eens eentje vast te houden”, duidt Marleen. “Ik ben ook gek van de jungle en dat komt hier terug. Mijn vorige zaak was volledig in het roze en daar komt nu ook een deel van terug. Maar we zijn toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen uiteraard. We willen mannen zeker niet afschrikken, integendeel.”

Je zal er gewoon iets kunnen drinken, maar er kan ook gegeten worden. “In de vorige zaak zag men ons meer als koffiehuis, maar dat zijn we voor alle duidelijk niet. Och ja, mijn mama zegt vaak dat ik daar niet meer aan moet beginnen en meer moet genieten, maar ik doe het zo graag. Het was nu of nooit. Wat als ik zieker word? Ik wil uit het leven halen wat eruit te halen valt. Ik heb mijn portie in het leven wel al gehad en ik hoop dat ik hier nog even mag blijven. Maar je weet het natuurlijk nooit.”

Zomers gevoel creëren

De zaak had eigenlijk al twee weken open moeten zijn, maar problemen met de dampkap hield de opening tegen. Zaterdag is het eindelijk zo ver. Om 8.30 uur openen Anneleen en Steve de deuren. Je kan er ook terecht voor een ontbijtje. “Leuk is dat we – als het weer dat toelaat – de deuren volledig kunnen openschuiven. Dan lijkt het voor wie op de eerste rij zit, alsof je op het terras zit. Maar er komt ook een mooi terras aan de buitenzijde. We willen graag een zomers gevoel creëren”, aldus de vrouw.

The Golden Monkeys zal gesloten zijn op donderdag vanaf 14 uur en op vrijdag. De rest van de week opent de zaak om 8.30 uur. Ook ’s avonds kan je er eten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier