“Alsof je bij vrienden aan tafel zit”: Nico en Debbie heropenen bistro Geeraardsbloempje in Koekelare

Nico en Debbie kijken alvast uit naar de opening van bistro Geeraardsbloempje: “We willen zorgen voor een gevoel van gezelligheid en huiselijkheid.” © GINO COGHE Foto Coghe
Sabine Van Eynde
Sabine Van Eynde Medewerker KW

Het Geeraardsbloempje, gelegen in de schaduw van de kerk in de Sint Andriesstraat 28 in Zande, is al jaren een begrip in Koekelare en ver daarbuiten. Nico Vandendriessche en Debbie Devos kijken ernaar uit om op 9 juli de deuren te openen.

Nico (35) is een ervaren garçon en Debbie (31) een uitstekende kokkin. Samen hebben ze al zeven jaar een restaurant, De Stove, in Brugge uitgebaat. “In afwachting van de heropening doen we nog verder in ons restaurant in Brugge”, vertelt Nico. “We besloten dichter bij huis te werken aangezien we in Eernegem wonen. Het is fijn om zo dichtbij te kunnen werken en toch onze passie voort te zetten.”

Veel troeven

Debbie vult aan: “We gaan verder in dezelfde trend als de vorige uitbaters. Onze kaart in Brugge en de vroegere kaart van het Geeraardsbloempje zijn zeer gelijkaardig. De bistro heeft veel troeven: het is gezellig en huiselijk ingericht en we hebben een groot zonnig terras. Ik sta in de keuken en Nico bedient de gasten. We werken zonder personeel, dus zijn wij de vertrouwde gezichten. Ik werk enkel met verse en seizoensgebonden ingrediënten,” legt Debbie uit. “We willen onze gasten een unieke culinaire ervaring bieden met een menu dat meebeweegt met de seizoenen. Daarnaast hebben we een mooie, uitgebreide wijnkaart waarmee we onze gerechten perfect kunnen aanvullen.”

Warme ambiance

Nico benadrukt het belang van de sfeer in hun bistro. “Het is ons doel om te zorgen voor een gevoel van gezelligheid en huiselijkheid. We willen dat onze gasten zich welkom voelen, alsof ze bij vrienden aan tafel zitten. De persoonlijke touch en de warme ambiance zijn voor ons heel belangrijk. Het restaurant zal geopend zijn voor zowel lunch als diner. “Onze gasten kunnen bij ons terecht voor een heerlijke maaltijd in een ontspannen en gastvrije omgeving,” zegt Debbie. “We hebben veel zin om iedereen te verwelkomen en te laten genieten van wat we te bieden hebben.”

De sluitingsdagen zijn zondag en maandag. Voor reserveringen vanaf 10 personen kan je wel op zondag terecht indien op voorhand gereserveerd. Reserveren kan via info@geeraardsbloempje.be of 0499 18 73 13

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier