Hay Winterbar start als afhaalrestaurant: “Maar fysieke opening komt er!”

Lorenzo Levecq, Gilles Pauwels en Dennis Desmet zijn de gezichten achter Hay Winterhotspot. © WME
Philippe Verhaest

Ondanks de strenge coronamaatregelen slaan drie jonge Wingense ondernemers de handen in elkaar om een uniek horecaconcept voor deze winter uit de grond te stampen. Hay Winterhotspot start als afhaalrestaurant, maar wanneer er weer versoepeld wordt, zal ook de fysieke versie de deuren coronaveilig openen.

Normaal zou Hay Winterhotspot vandaag – vrijdag 23 oktober – langs de Sint-Amandsstraat in Pittem, pal op de grens met Tielt, van start zijn gegaan, maar de verplichte horecasluiting gooit roet in het eten. Toch blijven de drie drijvende krachten achter dit unieke concept niet bij de pakken zitten.

Gilles Pauwels (27) runt Ateljee G. by Gilles Pauwels en werkt als consultant voor horecazaken. Daarnaast doet hij ook aan home cooking en in het verleden deed hij ervaring op bij onder andere sterrenzaken Boury en Horseele. Dennis Desmet (32) is dan weer zaakvoerder van Stretched.be en verhuurt totaalconcepten aan de eventsector, Lorenzo Levecq (22) heeft met Levecq Events zijn eigen evenementenbedrijf.

Take-A-Hay

Het trio lanceert samen Hay Winterhotspot, maar moet de opening van hun feeëriek restaurant en tapasbar op een oude hoeve, midden de velden van het Pittemse platteland, nog even in de koelkast steken. “We hadden gehoopt op twee weken verplichte sluiting, maar het zijn er vier geworden”, klinkt het. “Het nieuws deed ons even slikken, maar we zijn niet bij de pakken blijven zitten. We starten ons verhaal op met een afhaaldienst: Take-a-Hay. We bieden heerlijke menu’s aan die de klant thuis met enkele eenvoudige richtlijnen van de chef kan afwerken en daarnaast zal er ook wekelijks een vernieuwend warm gerecht beschikbaar zijn. Alles kan bij ons op de hoeve afgehaald worden en we leveren ook aan huis in een straal van 10 kilometer rond Hay Winterhotspot zelf.”

We willen sowieso drie maanden lang onze gasten coronaveilig in de watten leggen

De effectieve opening heeft het drietal nu verplaatst. “We hopen uiteraard op vrijdag 20 november als eerste dag, maar houden ook rekening met een verlenging van de huidige maatregelen. In elk geval zal Hay Winterhotspot er komen, ook al moeten we daarvoor nog enkele maanden op onze tanden bijten. We blijven sowieso achter onze plannen om hier drie maanden lang in de meest coronaveilige omstandigheden gasten in de watten te leggen.”

Temperatuur meten

In normale omstandigheden zouden het restaurant en de tapasbar telkens 150 mensen kunnen ontvangen, nu wordt op beide plekken samen het plafond op 140 aanwezigen gelegd. “We rekenen liefst vier vierkante meter per klant en wie bij ons over de vloer komt, zal dat met een heel gerust hart kunnen doen. In samenwerking met Safetogether.be willen we bij iedereen de lichaamstemperatuur meten en wijzelf zullen op regelmatige basis een Covid-19-test ondergaan. We laten niets aan het toeval over. Ook met het gemeentebestuur van Pittem hebben we heel duidelijke afspraken gemaakt. We zijn hen overigens dankbaar dat we dit project kunnen uitwerken, al moeten we nu nog even wachten.”

Hay Winterhotspot is te vinden op de hoeve van Lieven Lafaut en Tania De Roo van de varkenskwekerij Sint-Amandshof. “Hopelijk gaan de coronacijfers snel weer de juiste richting uit en kunnen we hier ook effectief mensen ter plekke een culinair hoogtepunt bezorgen”, besluit het Wingense drietal.

Info: http://www.haywinter.beof de Facebookpagina van Hay Winterhotspot.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.