Haven Oostende neemt nieuwe loods in gebruik op REBO-terminal: “Om de continuïteit te versterken, is dit een belangrijke investering”

V.l.n.r. Architect Tim Vinckier van LMS-architecten, havenbestuurders prof. Carl Devos en Wouter Devriendt, havenschepen Charlotte Verkeyn, burgemeester Bart Tommelein, CEO Haven Oostende Dirk Declerck en havenbestuurder Alan Van Laer. © ML
Marc Loy
Marc Loy Medewerker KW

Woensdagmorgen werd de nieuwe loods in Haven Oostende van dochteronderneming REBO officieel ingehuldigd in aanwezigheid van burgemeester stad Oostende en voorzitter REBO Bart Tommelein, havenschepen Charlotte Verkeyn en CEO Dirk Declerck. REBO nv investeerde circa 3,5 miljoen euro in deze 6.900m² grote loods.

Sinds 2019 is de Haven Oostende volledig eigenaar van deze offshore windterminal die nu ook wordt ingezet als polyvalente zwaarlastterminal. Daarmee zet Haven Oostende een volgende stap in haar actieve deelname in de logistieke maritieme keten. REBO zal deze loods in eigen beheer uitbaten.

Dirk Declerck, CEO en Gedelegeerd Bestuurder Haven Oostende: “Om de continuïteit van de haven te versterken, is de REBO-loods een belangrijke investering. Naast de exclusieve ligging, de aanwezigheid van zwaarlastkaaien, en een RORO-ponton met draagkracht van 650 ton, is deze loods een extra troef die ertoe zal bijdragen meer bijkomende maritieme trafieken aan te trekken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier