Harelbekenaar Nicolas Cauliez opent nieuwe tattooshop in Kuurne

Nicolas Cauliez in zijn shop: "Ik streef kwaliteit en perfectie na." © BRU
Redactie KW

Nicolas Cauliez (28) uit Harelbeke heeft even moeten wachten vooraleer hij zijn nieuwe tattoozaak in de Kerkstraat 13 mocht openen. Na de versoepeling van de coronamaatregelen kon hij maandag eindelijk klanten ontvangen.

“Op mijn 23ste liet ik mijn eerste tattoo plaatsen en meteen werd mijn interesse geprikkeld door de job”, vertelt Nicolas. “Ik vond het zo fascinerend dat ik meteen op zoek ging naar een leermeester die mij de kneepjes van het vak wilde aanleren. Deze vond ik al snel even over de grens in Tourcoing. Een kunstenaar zou ik mezelf niet zozeer noemen, gezien ik gewoon mijn werk doe. Ik moet wel bekennen dat het beste soms nog niet genoeg is voor mezelf.”

Levensverhaal

Ondanks de verfijnde techniek die Nicolas reeds beheerst, trok hij vorig jaar richting Londen om er een seminarie bij te wonen met een doel voor ogen: zijn kennis en techniek verder uitbreiden.

“Ik ben onderaan de ladder begonnen en probeer mij beetje bij beetje verder op te werken”, gaat Nicolas verder. “Voor de toekomst heb ik nog wel wat plannen in petto, maar je mag nooit te snel willen gaan. Als een klant een tattoo wenst en mij zijn levensverhaal vertelt, probeer ik steeds daarvan een moment te distilleren om dit dan om te zetten in beeld. Dat vereeuwig ik dan op zijn of haar lichaam.”

Later grote opening

Nicolas had een grote feestelijke opening voor ogen voor zijn tattooshop, maar daar stak de coronacrisis een stokje voor. Nicolas wil echter bewust de grote officiële opening van zijn zaak uitstellen tot na de crisis.

Wie langs wil gaan bij Tattoo Nicolas Cauliez, dient echter wel vooraf een afspraak te maken. Dit kan door gewoon een privébericht te sturen naar Nicolas via zijn Facebookpagina.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten