Handelaars Vandaleplein slaan handen in elkaar in Old Martin

Jasmien Aernout
Jasmien Aernout Medewerker KW

Vanaf dit weekend tot het einde van het jaar zetten de handelaars om en rond het Vandaleplein zichzelf in de kijker met een eindejaarsactie. De handelaars verenigden zich in het comité Old Martin, naar de Sint-Maartenskerk die hen verbindt.

“Drie jaar geleden waren we al eens op het idee gekomen om ons te verenigen,” vertelt Maxine Stock van kledij- en interieurzaak Ensemble. “Toen hadden wij net onze pop-up in de Grijze Zusterstraat. Met een aantal handelaars hadden we eerder al eens afgesproken iets te doen, om samen naar buiten te komen en de link te leggen naar de Sint-Maartenskerk.”

“Door plannen en drukke agenda’s is dat idee toen jammer genoeg wat blijven liggen. Ondertussen zijn er heel wat nieuwe zaken bijgekomen op het Vandaleplein waardoor het tijd werd om in actie te schieten. We vonden het ook belangrijk om ook de Sint-Maartenskerkstraat zelf mee te nemen in ons verhaal.” Het nieuwe comité Old Martin verenigt verschillende handels- en horecazaken op het Vandaleplein, het Sint-Maartenskerkhof, in de Sint-Maartenskerkstraat en de Grijze Zusterstraat.

Waardebonnen

Toen de stad liet weten optredens te willen organiseren op het plein tijdens Winter in Kortrijk, ging het comité in dialoog met de stad om samen te werken voor een gezellige invulling van de tent. Meteen namen de handelaars de kans om in deze kerstperiode een eindejaarsactie in elkaar te boksen om de buurt en de handelszaken extra bekendheid te geven. “Bij elke deelnemende handelaar kan je per aankoop of per consumptie een formulier invullen. Op het einde van het jaar worden alle formulieren verzameld en op 7 januari 2018 is er een loting. De verschillende handelaars schenken waardebonnen gaande van 25 tot 100 euro“, legt Maxine uit.

“Op de hoek van de Korte Steenstraat en de Sint-Maartenskerkstraat hebben we met de handelaars en horecazaken een etalage gevuld en het plannetje met alle deelnemers hangt er uit. Elke zaak heeft een nummer gekregen dat ook zichtbaar is op het eigen winkelraam.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier