Groothandelsmarkt in Kortrijk blijft op site-Vier Linden

De Kortrijkse Groothandelsmarkt. © Foto MPM
Axel Vandenheede

Er lijkt een oplossing in de maak voor de Kortrijkse Groothandelsmarkt. Die zou op 1 augustus worden gesloten.

Vorig weekend zaten vertegenwoordigers van de groothandelaars, een delegatie van het stadsbestuur en ombudsman Bart Weekers nog eens samen. “De bedoeling is om de activiteiten te verplaatsen naar de huidige parking en aanrijzone achter de magazijnen”, stelt ombudsman Weekers.

Een verhuizing moet van stad Kortrijk omdat het daar vanaf dit najaar de vuilniswagens wil stallen. Daarvan werden de groothandelaars bijna een jaar geleden – eind juli 2017 – op de hoogte gebracht. Met de nodige boze reacties. Op verschillende gemeenteraden brachten oppositieleden Pieter Soens (CD&V) en Matti Vandemaele (Groen) dit ook naar voor.

In elk geval kunnen de groothandelaars nu een zucht van opluchting slaken, net als de kwekers die er hun groenten en fruit aan de man brengen. Want ze kunnen dus op de site-Vier Linden blijven. “We hebben tijdens het overleg een aantal zaken naar voor gebracht waarmee het stadsbestuur rekening moet houden”, aldus Matthias Glorieux.

De Kortrijkse Groothandelsmarkt.
De Kortrijkse Groothandelsmarkt.© Foto MPM

Het gaat onder meer over een nieuw gebouw. “We kunnen de markt niet in de open lucht laten plaatsvinden”, aldus nog de groothandelaar. “Een groot afdak is ook niet voldoende, want we moeten er ook in de winter terecht kunnen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.