Genomineerden voor Oostende Awards bekend

© jro
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De genomineerden voor de Oostende Awards werden maandag bekend gemaakt. Op maandag 30 maart worden de awards uitgedeeld in zeven categorieën in Kursaal Oostende. Daarnaast wordt ook de Gouden Zandkorrel en de Stadsfiguur bekend gemaakt.

De Oostende Awards is inmiddels aan haar derde editie toe. Net als de voorbije jaren worden zeven trofeeën uitgereikt, naast de Gouden Zandkorrel en de Stadsfiguur. In de eerste vijf categorieën werden telkens zes ondernemers met hun zaak genomineerd.

Elke ondernemer met een zaak die extra inspanningen doet om de beleving in de zaak te verhogen komt in aanmerking voor de award ‘Beleving 2019’. Die beleving kan zowel in de zaak zelf of in de etalage, via sociale media of andere innovatieve manieren gegaan zijn. De genomineerden voor ‘Beleving 2019’ zijn: Gastro Bar Frenchette, Herenmode Icons, B&M Optiek, Menz en Kidz, versmarkt Spegelaere en Modest.

Met de award ‘Meest innovatieve horecazaak 2019’ wil men de horeca stimuleren om in de eerste plaats hun zaak, maar ook de Stad aan zee positief op de kaart te zetten. Daarvoor werd nauw samengewerkt met Horeca Middenkust. De genomineerden voor ‘Meest innovatieve horecazaak 2019’: Resto Marina, Bar Des Amis, food & koffiebar Albrecht, koffie- en soepbar Lizette, Gastrobar Frenchette en Rhummerie Louis.

Bedrijven die gestart zijn in de voorbije twee jaar kwamen in aanmerking voor de award ‘Starter 2019’. Daarbij hield de jury rekening met innovatie, creativiteit, uitstraling en haalbaarheid. De genomineerden: Hotel Monarc, Studios Getaway, kids conceptstore Lolotte, Favor’ite Dance Spot, Garage Lotus en juwelier Jero Design.

Voor de award ‘Nieuwbouw van het jaar 2019’ werden de genomineerden gekozen uit handelaars of ondernemers in wiens opdracht een pand in het voorbije jaar werd gebouw. De dossiers werden beoordeeld door de dienst Stedenbouw van de stad en aangebracht als mogelijk interessant project. Ook handelaars of bedrijven konden zich kandidaat stellen. De genomineerden, beoordeeld door een onafhankelijke jury van architecten van buiten Oostende zijn: De Foodbox, bouwbedrijf Van Heule nv, O’Sea, woonzorg De Drie Plantanen, North Sea Aviation en het sociaal woonproject de Boeg.

Een jury, bestaande uit VOKA, Economisch Huis en de Stad Oostende stelde een selectie samen voor de award ‘Bedrijf van het jaar 2019’. Daarbij werd rekening gehouden met wat het bedrijf betekent voor Oostende naar de buitenwereld toe. De genomineerden voor ‘bedrijf van het jaar 2019’ zijn geworden: metingen en logistieke steun Geo Xyz, diervoederfabrikant Fides Petfood, Vastgoed Degroote, glascentrale D-Glass, technisch textiel Fitco-Zargal, Revi Food en Groep Versluys.

De laatste award dat uitgereikt wordt is de award voor ‘Persoonlijkheid van het jaar 2019’. Samen met Comité Oostende Awards stelde een uitgebreide jury een lijst samen met 20 genomineerden. De lokale bevolking kan via de pers, Facebook en de website ‘digitaal’ uit de tien genomineerden de drie laureaten selecteren. Via stemming op het Gala van de Awards zal dan de definitieve winnaar bekend gemaakt worden. De tien genomineerden voor ‘Persoonlijkheid van het jaar 2019’ zijn: Hermes Oostende, Ostend Night Run, Reginald Moreels, Heidi Lenaerts, Sebastien Dewaele, Marcel Buelens, Simon De Gendt, Bart Versluys, Jan Mortelmans en AZ Damiaan.

Gouden Zandkorrel

Er waren maar liefst 800 inzendingen. De jury koos voor verscheidenheid. Naast de zeven awards wordt ook de Gouden Zandkorrel uitgereikt. De Gouden Zandkorrel is een prijs die door Horeca Middenkust wordt uitgereikt aan een verdienstelijke persoon of organisatie die initiatieven steunt die het verblijfstoerisme aan de kust promoten en stimuleren.

Voor de tweede keer wordt ook de Stadsfiguur bekend gemaakt tijdens de Oostende Awards. De genomineerden werden gekozen door een jury omwille van hun inzet voor de stad. Ze moeten daarbij vooral actief zijn in de stad. De stemming gebeurt door het grote publiek via tien stembureaus. De genomineerden voor Stadsfiguur van Oostende zijn: Bjorn Verschoore, Luc Deklerck, Ann Dumarey, Mieke Drossaert, Koen Lenoir, Sofie Pitteljon, Saskia Verelst en Willy Versluys.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier