Gemeente wil 360.000 euro laten terugvloeien naar de lokale economie

Schepen Magali Segers. © foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Het gemeentebestuur van Ichtegem neemt verschillende steunmaatregelen om de lokale economie te ondersteunen.

“Naast de steunmaatregelen voor de zelfstandigen waarin de federale overheid voorziet, hebben wij ook een aantal extra maatregelen voor die bevolkingsgroep genomen”, geeft schepen Magali Segers mee.

In de eerste plaats komt er een eenmalige premie van 250 euro voor de handelaars die, door de crisis, hun deuren volledig of gedeeltelijk moesten sluiten. Het zijn de ondernemingen en handelaars die de hinder- of compensatiepremie van VLAIO kregen die in aanmerking komen voor de gemeentelijke premie.

Gemeentelijke cadeaubon

“In de tweede plaats komt er een gemeentelijke cadeaubon, de zogenaamde Ichtegembon. Het bestuur legt 20% bij de aankoopwaarde bij als extra steun voor de handelaars. De bon zal door de gemeente worden uitgegeven. Elke handelaar staat vrij om mee te stappen in het systeem. Hiervoor is 60.000 euro uitgetrokken. Dat wil zeggen dat, als deze maatregel aanslaat, er zo’n 360.000 euro naar de plaatselijke economie zou terugvloeien.”

Steun voor marktkramers

Ten slotte zullen de marktkramers geen plaatsrecht en geen vergoeding voor elektriciteit moeten betalen voor het 2de, 3de en 4de kwartaal van 2020. “De juiste uitvoeringsmaatregelen worden nog vastgelegd en zullen zo snel als mogelijk gecommuniceerd worden”, besluit schepen Segers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier