Familie Latifi (bekend van stationsshop Leona) opent broodjesbar Dioni’s Keuken: “Zelfde concept als vroeger”

De familie Latifi met v.l.n.r. Fatlinda, Leona, pa Gani en mama Sanije, zoon Dion en de jongste dochter Lora. © WMe by Wouter Meeus
Wouter Vander Stricht

Op de hoek van het Stationsplein waar tot voor de zomervakantie Lotte Deman 15 jaar‘Koken Tielt’ had open gehouden, start de familie Latifi een broodjesbar. Die gaat de naam van zoon Dion dragen, pa Gani Latifi is al ruim 20 jaar de man van stationsshop Leona.

Lotte Deman trok er na 15 jaar de stekker uit, het was tijd voor iets anders. Afgelopen zomer stond de zaak leeg, maar broedde de familie Latifi op plannen voor een herstart. “Het pand is al een vijftal mijn eigendom”, zegt trotse papa Gani. “Ik wil hier een familiezaak van maken. De stationsshop draagt al de naam van een van mijn dochters, de broodjeszaak is nu vernoemd naar mijn zoon Dion (17).”

Gani en zijn echtgenote Sanije zijn ook de ouders van drie dochters: Leona (20), Fatlinda (18) en Lora (13). “De oudsten zullen zeker al mee helpen waar kan”, bevestigt Gani. De familie is goed geïntegreerd in Tielt. “En we zijn Tielt en bij uitbreiding België dankbaar voor de kansen die we hier kregen.”

De broodjesbar wil verder borduren op het vorige concept. “Voorlopig starten we met belegde broodjes en wraps. Later komen daar ook nog warme pastas en salades bij. Voor het overgrote deel Belgisch dus. Maar later willen we ook wat balkangerechten toevoegen, zodat de Tieltenaars kunnen proeven hoe onze keuken smaakt. Maar we mikken in eerst instantie op trein- en buspendelaars, mensen die hier in de buurt werken, studenten… We zijn iedere weekdag open van 7 tot 14 uur, op zaterdag kun je bestellingen plaatsen. We willen met heel onze familie onze schouders zetten onder deze nieuwe uitdaging. We zijn sinds deze week opgestart. Voorlopig doen we enkel afhaal. Daarna willen hier wat tafels plaatsen zodat je ook ter plaatse kan consumeren. Ik bekijk ook met de stad of volgende zomer een terras voor de deur mogelijk is.” Naast de broodjes is er ook een ruim aanbod aan frisdranken. “En later willen we hier ook ijsje verkopen.”

Specialiteit van het huis is Broodje Dioni met onder meer feta, kip en samuraisaus. “Ook hier willen we straks Turks brood verkopen zoals in de stationsshop, maar voor een ruimer aanbod blijf je in de stationsshop terecht kunnen.”

Dioni’s Keuken, Stationsplein 18, Tielt, 0484 65 04 03

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier