VZW Restart lanceert petitie tegen windmolenpark voor kust van Duinkerke

Het windmolenpark zou vlakbij de Belgische wateren komen. © gf
Redactie KW

De vzw Restart lanceert een online petitie tegen het Franse windmolenpark op zee, dat vlak langs de grens met de Belgische wateren zou komen.

De vzw Restart is vooral bekend van de acties voor de terugkeer van een ferrylijn van Oostende naar Engeland en van de restauratie van de historische reddingsboot Watson 3. De vereniging pakt nu ook uit met een petitie tegen het Franse windmolenpark, dat de scheepvaartroutes naar Oostende ernstig zou verstoren. Het openbaar onderzoek naar de plannen loopt nog tot 18 mei. Eerder dienden ook al de kustgemeenten en de Haven van Oostende bezwaren in.

“Frankrijk heeft plannen aangekondigd voor de bouw van een kolossaal windmolenpark langs de Belgische grens, met windturbines die tot 300 meter hoog zouden reiken, vergelijkbaar met de hoogte van de Eiffeltoren”, luidt het bij Restart. “Deze voorgestelde constructie heeft de potentie om aanzienlijke gevolgen te hebben voor zowel de natuur als de economie in onze regio. Het voorgestelde windmolenpark zou niet alleen ernstige verstoringen veroorzaken in scheepvaartroutes naar Oostende, maar ook een bedreiging vormen voor visgronden, luchtvaart en toerisme. Ondanks talrijke bezwaren en verzoeken om overleg vanuit België, lijkt Frankrijk vastberaden om zijn plannen door te zetten, zonder rekening te houden met de gevolgen voor zijn buurland. Voor de Oostendse haven is het bijzonder verontrustend dat het voorgestelde windmolenpark precies op de voormalige “slecht weer-route” naar Engeland zou komen te liggen.” (HH)

De petitie is te vinden via Neen aan het windmolenpark voor de kust van Duinkerke – Online petition (openpetition.eu)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier