Eén van de oprichters van Spano is overleden

Maandag is Joseph Vanden Avenne in Kortrijk overleden, hij is 91 jaar geworden.


Joseph Vanden Avenne was medeoprichter van de NV Spano en lid van Probus Tielt. Hij is ook zijn hele leven een vlasser gebleven in hart en nieren. Hij bleef zelfstandig vlasser tot in 1963, het jaar dat hij samen met zijn broers Antoon, André en zijn schoonbroer Adémar Verloo en Vanden Avenne veevoeders Ooigem de Spano stichtten.

Vanaf het jaar van de stichting was Joseph alleen nog in Oostrozebeke te vinden, waar hij bij Spano verantwoordelijk was voor de aankoop van de grondstoffen. Op 63-jarige leeftijd heeft hij die verantwoordelijkheid overgelaten aan zijn zoon Bernard.

In 1950 volgde Joseph zijn vader op als voorzitter van het Ooigemse kerkbestuur en dat is hij gedurende 45 jaar gebleven. Hij woonde al die tijd in de Oostrozebekestraat in Ooigem maar verkaste anderhalf jaar geleden naar een serviceflat in Kortrijk. In Ooigem was hij onder andere ook de grote motor achter de fanfare van Ooigem.

De plechtige uitvaartliturgie vindt plaats in de Sint-Brixiuskerk van Ooigem op zaterdag 27 september om 11 uur, gevolgd door crematie.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.