Community KW25 januari 2018, 09:00Bijgewerkt op: 26 november 2020, 14:25
Donald Deschagt staat aan het fornuis van Le Homard et La Moule in Bredene maar de kans is groot dat je hem tegen het lijf loopt op een golfbreker, aan de spuikom of in de duinen. Op zoek naar zeewier of wilde kruiden die hij in zijn gerechten verwerkt. Zeewier is de rode draad in zijn keuken, “het is de groente van de toekomst”. En wil het toeval nu wel niet dat we er in West-Vlaanderen héél véél van hebben…
Dit voorjaar brengt WPG Uitgevers een kookboek op de markt waarin Donald maar liefst 35 gerechtjes met zeewier uit de doeken doet. “Ik wil vooral tonen hoe de mensen thuis kunnen koken met zeewier,” licht de chef-kok toe. “Zeewier is te weinig gekend bij de mensen omdat ze niet weten hoe ze ermee aan de slag moeten. Ik ben al acht jaar aan het experimenteren en kokerellen met zeewier”. Die kennis gaat nu in het boek zodat je thuis kan koken met de groente van de toekomst.