Cool Electro Cycles opent nieuw filliaal in Ieper

Filiaalhouder Miguel Vandamme (links) en zaakvoerder Nicolas Cool in de nieuwe zaak.© EG
Filiaalhouder Miguel Vandamme (links) en zaakvoerder Nicolas Cool in de nieuwe zaak.© EG
Redactie KW

In de schaduw van de Menenpoort in Ieper opende de fietszaak Cool Electro Cycles haar achtste filiaal. “We beschikken over een zeer grote voorraad en hebben e-bikes voor ieders budget”, vertelt zaakvoerder Nicolas Cool.

In 2015 begonnen Nicolas Cool (40) en zijn broer Christophe (42) een fietszaak waar enkel elektrische fietsen verkocht worden. “Dat was toen een risico, want e-bikes waren eerder uitzondering dan regel”, vertelt Nicolas. “Elektrisch fietsen werden toen eerder door iets oudere mensen gekocht. Bovendien beschikten de verkopers van e-bikes nog niet over de noodzakelijke knowhow. Achteraf blijkt wel dat we toen de juiste keuze gemaakt hebben. Elektrische fietsen zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. We verkopen nu de meeste e-bikes aan personen tussen 25 en 55 jaar.”

Acht vestigingen

Cool Electro Cycles heeft intussen vestigingen in Torhout, Blankenberge, Tielt, Waregem, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Ieper en heeft 21 werknemers in dienst. “Met onze zaak in Ieper, toch een echte fietsstad, zijn we van oordeel dat we een meerwaarde aan de stad bieden. Hier mochten we niet ontbreken”, voegt filiaalhouder Miguel Vandamme toe. “We beschikken over meer dan 1.000 e-bikes voor ieders budget. De prijzen variëren tussen 1.250 en 15.000 euro. Normaliter wordt ongeveer 3.000 euro besteed aan een degelijke e-bike. Positief is ook dat we over een eigen hersteldienst beschikken.”

“Intussen zaten we ook met de toeristische dienst van Ieper samen om een viertal fietsen op te nemen in een verhuursysteem. Ook met het aan de overkant van de straat gelegen fietscafé Biking Box bekijken we of er een samenwerking mogelijk is”, besluit zaakvoerder Nicolas Cool. (EG)

De winkel is te vinden in de Menenstraat 36. De zaak is open van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur, gesloten op zondag en maandag. Meer info via 057 27 19 19 en www.coolelectrocycles.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.