https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Celine Vandenberghe opent kinderopvang De Troetelbeertjes: “Na enkele jaren sparen kan ik mijn droom verwezenlijken”

Celine Vandenberghe start met kinderopvang De Troetelbeer.© Frank Meurisse
Celine Vandenberghe start met kinderopvang De Troetelbeer.© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

In de Krekelmotestraat 48, pal naast Bistro Bobri, is Celine Vandenberghe op dit moment druk in de weer om een rijwoning om te bouwen tot kinderopvang.

De benedenverdieping wordt ingericht met maximaal comfort voor de kinderen, op de eerste verdieping kunnen de kinderen slapen en de zolderverdieping wordt omgevormd tot een loft waar Celine Vandenberghe (25) gaat wonen. Celine is nu nog aan de slag in de zorgsector bij wzc Sint-Vincentius in Kachtem. Ze woont nu in Rumbeke, maar groeide op in Izegem. Ze liep school in Instituut de Pélichy en was ook lid van de KSA Meisjes. “Ik werk nu ook nog in Kachtem, dus ken ik wel wat volk in Izegem”, verzekert ze. “Izegem leek dus wel de ideale locatie om mijn droom te verwezenlijken. Zelf heb ik nog in een kinderopvang gewerkt en toen besliste ik om eerst enkele jaren te sparen en dan zelfstandig te starten. En we zijn nu bijna zover. Er is hier nog heel wat werk. De woning krijgt nieuwe elektriciteit en de verdiepingen worden opgesmukt. Achteraan was er een exotische tuin die we nu voorzien van een zandbank en speeltuigen voor de kinderen.”

Opening in september

Celine, die onder de auspiciën van Kind en Gezin zal werken, zal plaats hebben voor acht kinderen tussen 0 en 3 jaar. “Als er plaats over is kunnen broertjes of zusjes misschien meekomen. De opening is voorzien voor maandag 13 september. Mensen die nog opvang zoeken mogen me gerust al contacteren.”

Celine doopte haar kinderopvang De Troetelbeertjes. “Een toepasselijke naam. Elk kind is uniek en ook de troetelbeertjes hebben elk hun specifieke magische krachten. Ik vond dat symbolisch wel goed.”

Info 0492 45 86 91 of kdv.detroetelbeertjesizegem@gmail.com.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.