De zes geselecteerden zijn Esrä Cayir (27) van Restaurant Pur Boeuf in Oost-Vlaamse Berlare, Simon De Tavernier van Le Château Du Mylord in Henegouwse Ellezelles, Antoine Dubois van Hostellerie...

De zes geselecteerden zijn Esrä Cayir (27) van Restaurant Pur Boeuf in Oost-Vlaamse Berlare, Simon De Tavernier van Le Château Du Mylord in Henegouwse Ellezelles, Antoine Dubois van Hostellerie Gilain in Sorinnes (provincie Namen), de 23-jarige en meteen ook jongste deelnemer Michel Lény van restaurant L'Horizon in het Waals-Brabantse Dion-Valmont, Sam Verheecke (39) uit het Oost-Vlaamse Landegem, alsook de 41-jarige Wesley Noë uit Sint-Andries.De leden van het nationaal zaalcomité zullen onder leiding van Alain Thoon, provoost van de maîtres d'hôtel, de kandidaat-finalisten beoordelen op o.a. hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent. Ze zullen naast hun kennis inzake de etiquetteregels, Belgische kazen en allerhande versnijdingen ook moeten aantonen dat ze in staat zijn om een telefonische reservatie correct te noteren, gasten te ontvangen, een tafel op te dekken, dranken aan te bevelen en te serveren, een menu vlot te kunnen aanpassen, enz.