Brouwerij Bier en Karakter is ambassadeur van de gemeente

MOP Ambassadeur Brouwerij Bier en Karakter Slypskapelle Brecht Dumoulein en Miguel Borry. (foro JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
MOP Ambassadeur Brouwerij Bier en Karakter Slypskapelle Brecht Dumoulein en Miguel Borry. (foro JS)©jan_stragier;Jan Stragier Jan Stragier
Redactie KW

Binnen de Moorsleedse Ondernemersprijzen (MOP’s) werd brouwerij Bier en Karakter uit Slypskapelle gekozen als ambassadeur van de gemeente. “Wanneer we onze biertjes promoten, vragen er veel mensen van waar het precies komt”, aldus brouwer Brecht Dumoulin.

Brouwerij Bier en Karakter is een artisanale brouwerij uit Slypskapelle, opgericht in 2012. De brouwerij heeft verschillende speciaalbieren in haar gamma waaronder Klets Blond, Sword, Rex Artus en Rex Artus Grand Prestige.

Eigen ambassadrice

“We zijn vooral actief in West-en Oost-Vlaanderen en in het Noorden van Frankrijk”, vertelt brouwer Brecht Dumoulin. “Vaak moeten we daar uitleggen van waar we precies komen.” Ook voor de brouwers van Bier en Karakter werd 2020 een raar jaar. “Vooral naar planning was het niet altijd even gemakkelijk. Daarnaast konden er geen evenementen plaatsvinden en was de horeca maandenlang gesloten. Ook ons eigen bierfestival werd afgelast .”

De jury van de MOP’s koos voor de brouwerij als ambassadeur van de gemeente. “Een serieuze opsteker voor ons”, aldus Dumoulin. Ondertussen is de brouwerij volop bezig met het zoeken van een eigen ambassadrice. Daarvoor schreven de brouwers onlangs een wedstrijd uit. “Verschillende goede kandidates meldden zich aan. We hebben een top 3 geselecteerd. Midden januari maken we bekend wie onze ambassadrice wordt. Hopelijk kan zij in 2021 op evenementen onze bieren promoten .” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier