Bouwbedrijf SIX Izegem haalt grootste project in geschiedenis binnen

Zaakvoerders Sebastiaan Pot en Christophe Pollet. © GF
Wim Van De Velde

Bouwbedrijf SIX komt als laureaat uit de aanbestedingsprocedure voor de totaalrenovatie van 242 woningen in de wijk Houtem in Vilvoorde. Het gaat om een recordbestelling voor het Izegemse bedrijf.

De opdrachtgever is de Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvesting. De expertise en krachtige structuur van SIX bleken samen met de gunstigste prijs doorslaggevend te zijn voor de finale toewijzing.

De contractwaarde bedraagt circa 30 miljoen euro en is daarmee de grootste opdracht die de onderneming ooit toegewezen kreeg. Het vorig record dateert nog maar van 2017 met de opdracht tot de renovatie van de daken van het Jubelpark te Brussel dat momenteel in volle uitvoering is.

Gespreid over meerdere jaren

De wijk Houtem bestaat uit eengezinswoningen waarvan het merendeel een totaalrenovatie zal ondergaan naar een ontwerp van het arQ-architectenteam van Johan Verborgh, Kim Brouwers en Karolien Van Haute. De opdracht wordt gespreid over meerdere jaren.

Zaakvoerders van SIX, Christophe Pollet en Sebastiaan Pot zijn zeer opgetogen om aan dit sociaal project te kunnen deelnemen en voor de bewoners een aangename woonomgeving te mogen creëren. “Het is bovendien een flinke opsteker voor heel het SIX-team in deze economisch zware coronaperiode“, zegt communicatieverantwoordelijke Tom Ghiesmans. (VDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier