Stuk grond naast parking NMBS (en niet parking zelf) te koop; bieden kan vanaf 170.000 euro

Wouter Vander Stricht

Een bord naast de parking die zich situeert naast de goederenparking en aan de overkant van de brandweer duidt aan dat er grond te koop is. Let wel: dat is niet de parking zelf, maar een stuk grond van bijna 11.000 vierkante meter dat zich meer richting Ingelmunster bevindt en waarmee de mogelijkheden eerder beperkt zijn. De vraag zal zijn wie daar interesse voor zal hebben… Het (verkoops)bord zorgt voor de nodige verwarring, maar werd allicht daar geplaatst om meer in het zicht van potentiële kopers te staan.

Het gaat dus om een stuk grond van 10.896 vierkante meter dat zich naast de spoorlijn 66, Kortrijk-Brugge en het kanaal bevindt. De bruine zone op het kaartje hieronder is een bouwvrije zone, achter het project Blauwpoorte dat door de firma Romel wordt gerealiseerd. Een deel van de zone die te koop staat moet ook bouwvrij blijven voor de NMBS, het groene deel maakt deel uit van het kasteelpark. Ook de ontsluiting van fietsers en voetgangers (richting VTI) moet gegarandeerd worden.

Voor heel het RUP centrum geldt een voorkooprecht van de stad. Dus mocht er interesse zijn dan kan de stad aan dezelfde prijs als het aanvaarde bod, indien gewenst, aankopen. Bieden kan tot 30 april. Meer info.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier