Oude gebouwen Panette (nu Turbo’s Hoet) tegen de vlakte; einde van de spitse veelkleurige toren

De afbraakwerken rondom de toren (links) zijn al aangevat, in 1987 werd de Panette geopend met de toren met staalkabels als eyecatcher.
Wouter Vander Stricht

Momenteel wordt de sloophamer gezet in de voormalige Panette. De horecazaak werd nooit een succes, later nam Turbo’s Hoet er de intrek. De spitse toren, die later ook alle kleuren van de regenboog kreeg aangemeten, was een eyecatcher.

De Panette werd in 1987 gebouwd door de bakkersfamilie Demey. Naast de verbruikerszaal, was er ook een kantorencomplex. Maar de horecazaak werd geen succes en zong het maar enkele jaren uit. Toen het imperium van de familie Demey in een stortte, werden de gebouwen opgekocht door Turbo’s Hoet. Daar huist nu nog de revisie-divisie en die floreert. “We hebben inderdaad een vergunning verleend voor de afbraakwerken”, zegt burgemeester Frederik Demeyere (CD&V). “Bedoeling is dat op de plaats van de voormalige Panette een parking komt voor de wagens van het personeel en een waterpartij. De ruimte die daardoor elders vrijkomt kan gebruikt worden voor de vrachtwagen en opleggers. Door het grote aantal moesten die soms langs de weg geparkeerd worden en dat was niet optimaal voor de verkeersveiligheid van de fietsers. Dat zou nu tot het verleden moeten behoren. Het is bovendien de bedoeling dat we ook wat groen voorzien op die plaats in de Bruggesteenweg.”

Na de afbraak van La Palma verdwijnt er opnieuw een ‘monument’ langs de Bruggesteenweg in Gits.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier