Ghelamco gaat in beroep tegen uitspraak over verkoop grond tweede golfterrein in Knokke

Paul Gheysens en Ghelamco gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank van Brugge over de verkoop van een tweede golfterrein in Knokke. © Montage KW

Paul Gheysens en Ghelamco gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank van Brugge over de verkoop van een tweede golfterrein in Knokke. De rechtbank in eerste aanleg oordeelde maandag dat de verkoop van een stuk grond dat deel zou uitmaken van een tweede golfterrein in Knokke terecht ontbonden werd.

Gheysens hoopt al langer om in Knokke-Heist een golfterrein aan te leggen tussen de Natiënlaan, de Kalvekeetdijk en de spoorweg. Sinds 2007 worden gronden aangekocht om dat golfproject te realiseren.

Na een principeakkoord in mei 2018 werd op 28 september 2020 een koopovereenkomst afgesloten met een vennootschap van Peter Taffeiren. Later kwam er tussen beide partijen toch weer discussie over dat compromis. Ghelamco vroeg daarom aan de rechtbank om de tegenpartij te verplichten om de koopovereenkomst verder uit te voeren door het verlijden van de notariële akte.

Rechtsgeldig

De rechtbank van Brugge oordeelde maandag dat het compromis rechtsgeldig tot stand kwam. Tijdens de lange onderhandelingen werden beide partijen begeleid door gespecialiseerde juristen. De verkoper beweerde dat er ongeoorloofde druk werd gezet, maar daar ging de rechter niet in mee. “De door de verwerende partij beweerde jarenlange dwang, intimidatie en psychologisch geweld is niet bewezen”, klinkt het.

De rechtbank heeft volgens Gheyssens op de interpretatie van één facet de tegenpartij gelijk gegeven. “Alle andere argumenten ontwikkeld door de tegenpartij, zoals dwang, bedrog, geweld, dwaling, werden door de rechtbank als ongegrond afgewezen”, reageert Gheyssens maandagnamiddag in een persmededeling.

Gheyssens meent dan ook zowel feitelijk als juridisch bijzonder sterke argumenten te hebben wat betreft de rechtsgeldigheid en de uitvoering van de overeenkomst met de buurman en tekent onmiddellijk hoger beroep aan. “Parallel bekijken we ook andere volwaardige opties. De reacties van de buurman zijn dus zeer voorbarig”, luidt het nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier