Café ’t Leeuwke maakt plaats voor nieuwbouw

Het appartementsgebouw in de Ieperstraat. © (Foto GF)
Redactie KW

Gewezen café ’t Leeuwke en de aanpalende woningen aan weerszijden op de hoek van de Ieperstraat en Kloosterstraat in Geluwe zijn afgebroken. Er komen zeven appartementen van twee of drie slaapkamers, één studio en twee gezinswoningen. Vier flats en een woning zijn al verkocht.

Na eerst een weigering door het schepencollege van Wervik diende projectontwikkelaar Lintoo Projects uit Menen een nieuwe aanvraag in voor de sloop van gewezen café ’t Leeuwke en de aanpalende woningen aan weerszijden. Deze tweede aanvraag werd goedgekeurd. “Na aanpassingen, er wordt voorzien in een minder druk bouwprogramma”, aldus schepen van Omgeving en Ruimte Bert Verhaeghe (Stadslijst Open VLD-Groen-Positief Project).

In de eerste aanvraag ging het om negen flats en twee eengezinswoningen. In de tweede aanvraag is er een flat minder. “Alle adviezen waren gunstig”, aldus de bevoegde schepen. “Tijdens het openbaar onderzoek zijn er ook geen bezwaren ingediend. Het gaat om een harmonieuze invulling van het hoekperceel na afbraak van de bestaande, verouderde bebouwing. Het is een sanerings- en verdichtingsproject in het volle centrum van Geluwe.”

“Het appartementsgebouw is aanvaardbaar, gezien de ligging in volle centrum van de gemeente. Er wordt geconcludeerd dat op deze plek het verder verdichten van de bestaande bebouwing in functie van een dergelijk woonproject aanvaardbaar is. Voorliggend ontwerp slaagt erin om het beoogde bouwprogramma op kwalitatieve wijze ingepast te krijgen op het terrein, zonder de draagkracht ervan of van de omgeving te overstijgen.”

Voldoende ruim

“Er wordt ook voldoende aandacht besteed om te komen tot een kwalitatieve architectuur. De woonentiteiten zijn kwalitatief, voldoende ruim om te kunnen voldoen aan de hedendaagse comforteisen. Elke woongelegenheid heeft een buitenleefruimte door middel van terrassen. Er is voldoende ruimte voorzien voor berging, fietsstalling en parkeren, wat bijdraagt tot een goede woonkwaliteit.”

Naast de nieuwbouw komen er ook autostaanplaatsen en garageboxen met sectionale poorten. Vooraan het gebouw bevinden zich zuid-west geörienteerde terrassen. De gelijkvloerse flats hebben ook een ruime tuin met terras aan de achterzijde. De woningen zijn praktisch en efficiënt ingedeeld en bieden een ruim wooncomfort voor gezinnen. Het gebouw wordt opgericht en afgewerkt met duurzame materialen en de afwerking is aanpasbaar aan de wensen van de kopers. (Erik De Block)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten