Bellewaerde opgelucht: “Blij dat periode van onzekerheid voorbij is”

De attracties Wakala en Screaming Eagle liggen er nu nog stil bij, maar vanaf 3 april zullen ze weer volop draaien. (Foto TOGH)
De attracties Wakala en Screaming Eagle liggen er nu nog stil bij, maar vanaf 3 april zullen ze weer volop draaien. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Het Overlegcomité besliste dat pretparken op donderdag 1 april mogen heropenen. Voor de meeste parken betekent het besluit dat het seizoen kan starten zoals gepland: op zaterdag 3 april. Ook Bellewaerde in Ieper zal klaar zijn om dan de deuren weer te openen.

Bellewaerde reageert opgelucht op de beslissing van het Overlegcomité. Voordien was er ontevredenheid omdat musea en dierenparken al sinds 13 februari mochten openen. Volgens de overheid is een museumbezoek of een dagje dierentuin namelijk veiliger dan rondlopen in een attractiepark.Toen dat bekend werd, besloten Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Walibi Belgium, Bobbejaanland, Bellewaerde, Boudewijn Seapark en Sea Life Blankenberge juridische stappen te ondernemen. De parken vonden het onderscheid oneerlijk en onlogisch, maar de Raad van State gaf hen vorige week geen gelijk. Nu krijgen zij alsnog goed nieuws, al blijven er nog wel restricties van kracht voor overdekte locaties.

Spannend tot het laatste

“Het is geen geheim dat we met de attractieparken al een tijdje positief nieuws verwachtten doch het bleef dus zeer spannend tot op het laatste”, zegt woordvoerder Tina Taillieu van Bellewaerde. “We zijn blij dat de voorbije periode van onzekerheid achter ons ligt en dat het einde van de tunnel in zicht is.”

Dankzij de beslissing van het Overlegcomité kunnen attractieparken de belangrijke paasvakantie meepakken. Die duurt van 3 tot en met 18 april. “We weten het park net op tijd klaar te krijgen tegen de paasvakantie”, vervolgt Tina Taillieu. “Uiteraard waren we al een paar maanden bezig met de grotere onderhoudsprojecten aan onze attracties en infrastructuur. Maar er is uiteraard een verschil tussen attracties veiligheidstechnisch op punt zetten en een gans park en infrastructuur letterlijk en figuurlijk klaarstomen voor opening. Veel medewerkers stonden ook nog volledig of deeltijds op werkloosheid, maar nu kunnen we dit ook definitief beginnen afbouwen.”

Aquapark blijft gesloten

Aan Bellewaerde is ook het Aquapark verbonden, maar voorlopig gaat Bellewaerde ervan uit dat dit nog niet mag openen vanaf 1 april. “Hierover hebben wij nog geen informatie ontvangen. Aquaparken worden niet automatisch bij de pretparken gerekend. Voorlopig blijft Bellewaerde Aquapark dus gesloten en wachten wij op meer informatie”, zegt Tina Taillieu.

In principe is een bezoek aan Bellewaerde tijdens de paasvakantie nog niet weggelegd voor buitenlanders, aangezien de grenzen gesloten blijven tot 18 april. Bellewaerde heeft doorgaans veel Franse bezoekers, maar die zullen dus nog even moeten wachten. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.