Bekaert wordt volledig eigenaar van Bridon-Bekaert Ropes Group

Bekaert en Ontario Teachers’ Pension Plan (Ontario Teachers’) hebben een princiepsakkoord bereikt over de overname door Bekaert van Ontario Teachers’ 33% aandeel in Bridon-Bekaert Ropes Group.

© BELGA

De kabel en advanced cords business, waarvan de financiële resultaten sinds de oprichting van Bridon-Bekaert Ropes Group (eind juni 2016) in de geconsolideerde cijfers van Bekaert zijn opgenomen, zal een volle dochteronderneming van Bekaert worden.

Volledig eigenaar worden van Bridon-Bekaert Ropes Group past binnen de ambities en strategie van Bekaert om een globale kabel en advanced cords business uit te bouwen die in de toekomst aanzienlijke waarde zal creëren voor onze klanten wereldwijd en voor de Bekaert Groep.

“Bij de oprichting van Bridon-Bekaert Ropes Group (BBRG) in juni 2016 waren we er ons van bewust dat we sterke tegenwind zouden ondervinden van zwakke markten en integratie-uitdagingen“, zegt CEO Matthew Taylor. “Hoewel er belangrijke inspanningen werden geleverd door het team is Bridon-Bekaert Ropes Group er nog niet in geslaagd om een consistente opwaartse trend en betere financiële prestaties neer te zetten.”

Deze stap benadrukt Bekaerts sterk engagement en geloof in BBRG

“Het verwerven van volledige controle over de business in deze fase zal ons in staat stellen om onze inspanningen te richten op een versnelde ommekeer, meer synergieën tussen BBRG en Bekaert tot stand te brengen en de voordelen van het complementaire karakter van onze businesses te benutten. Deze stap benadrukt Bekaerts sterk engagement en geloof in BBRG en zal ons toelaten te focussen op het helpen realiseren van het echte potentieel van de business.”

“Ik zal naast mijn rol als CEO van Bekaert zelf de rol van CEO van BBRG opnemen. Ik wens Bruno Humblet te bedanken die tot nu verantwoordelijk was als drijvende kracht in de oprichting en integratie van de Bridon-Bekaert Ropes Group. Ik houd eraan ook Ontario Teachers’ te danken voor de coöperatieve aanpak, actieve samenwerking en dynamiek in de joint venture over de afgelopen twee jaar.”

De definitieve overeenkomst zal onderhevig zijn aan de gebruikelijke closing voorwaarden waaronder gereglementeerde goedkeuringen, en zal naar verwachting worden afgerond in de komende maanden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.