Zaakvoerder van La Fiducia plant terugkeer naar Gits: “Ik voel aan mijn lichaam dat twee winkels runnen te zwaar is”

“Mijn moeder heeft me gezegd dat ze de klantjes uit Pittem die geen wagen hebben zelfs naar Gits wil voeren”, klinkt het bij Nele Tampere. © SV
Redactie KW

Nele Tampere van kledingzaak en schoonheidssalon La Fiducia, die zowel in Gits als in Pittem een vestiging heeft, doet de zaak in Pittem van de hand om zich volledig te kunnen focussen op de oorspronkelijke zaak in Gits. Ze benadrukt dat de winkel open blijft tot er een koper is en hoopt straks de Piitemnaars in Gits te kunnen verwelkomen. “Mijn moeder heeft me gezegd dat ze de klantjes uit Pittem die geen wagen hebben zelfs naar Gits wil voeren.”

In haar typische stijl kondigde Nele het nieuws onlangs zelf aan met een filmpje op sociale media. “Zes jaar geleden zijn we naar Pittem gekomen en we hebben hier een fantastisch mooi verhaal geschreven. Mijn hart en ziel ligt ook in Pittem. Maar zoals jullie weten ben ik erg ziek geweest (Nele kreeg in 2021 de diagnose borstkanker en was daar altijd erg openhartig over – red.) en ik voel aan mijn lichaam dat twee winkels runnen te zwaar is. Daarom heb ik de beslissing genomen om Pittem te verhuizen naar Gits. Ons volledige team (naast Nele werken er in beide vestigingen samen vijf mensen) gaat mee en we gaan samen onder één dak zitten in Gits. Mensen uit Pittem zullen er dus alle vertrouwde gezichten vinden.”

“Ik wil er heel graag blijven voor gaan, maar twee locaties is gewoon te veel”, gaat ze verder. “Ergens geloof ik dat chronische stress een van de oorzaken is geweest van de kanker. Anderzijds geloof ik ook dat je uit alles kunt leren. Heel vaak zeg je als zelfstandige haast automatisch dat je geen tijd hebt. Maar die tijd kan je wél maken. Maar dat houdt in dat je keuzes moet maken. Moeilijke keuzes, zeker ook omdat we met hart en ziel aan dit fantastische pand gewerkt hebben. Na drie jaar huren wat verderop hebben we dit gebouw trouwens nota bene gekocht op de eerste dag van de lockdown.”

Wandelafstand

Nele heeft door de jaren heen een trouw cliënteel opgebouwd in Pittem. “Veel klanten wonen op wandelafstand, maar we trekken ook mensen uit Wingene, Ardooie, Meulebeke, Ingelmunster, Izegem, Lichtervelde, Tielt en verder aan. Ik zal Pittem enorm missen, maar Gits ligt op slechts een kwartiertje rijden. We hopen dat veel klanten de verhuizing zullen volgen. Mijn moeder, die in Wingene woont, heeft zelfs al aangeboden om klanten zonder auto naar Gits te brengen. We zullen de Pittemnaren zeker niet in de steek laten.”

Een einddatum voor de winkel in Pittem is er voorlopig niet. “Het pand staat sinds kort te koop”, zegt Nele. “Mogelijkheden zijn er hier zat, niet alleen voor een winkel, maar ook pakweg een horecazaak met terras, een kantoor of een praktijk is zeker een mogelijkheid. Sowieso hoop ik een koper te vinden die zorg zal dragen voor de ziel van dit gebouw. Een deadline is er niet en onze herfst-en wintercollectie blijft zeker ook in Pittem te koop. Als er een koper er is zien we wel verder.”

Nele geeft nog mee dat ze haar man Sam en haar gezin dankbaar is voor het begrip en de steun. Geïnteresseerden in het pand kunnen contact opnemen met Nele of haar man via 0488/297619 of 0495/255170. (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier