Zaakvoerder van Harelbeeks softwarebedrijf DX-Solutions lanceert nieuw project

Xavier Dekeyster, Eline Verplancke, Thijs Windels, Camille Menten, Wim Dewulf. (foto PVHK) © LUDO;-OSTIJN
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het Harelbeekse softwarebedrijf DX-Solutions huist nu in een splinternieuw complex Cotton Park/Cotton Factory op de grens van Kortrijk en Stasegem. “We willen alleen maar het beste voor onze medewerkers en klanten”, aldus zaakvoerder Xavier Dekeyster, die ook zijn nieuw project Double Digit lanceert.

Zaakvoerder Xavier Dekeyster werkte jaren van thuis uit en begon in 2011 met een eigen ICT-kantoor aan de Gentsestraat 37. Hij volgde elektronica-informatica aan de West-Vlaamse Hogeschool in Kortrijk. “Het begon eigenlijk als hobby. Ik deed oorspronkelijk meer elektronica, besturingen en veiligheidssystemen, maar dat is snel overgegaan naar informatica, websites bouwen en programmatie”, vertelt Xavier, die getrouwd is met Eline Verplancke en papa is van Iris en Elias.

Hij houdt van voetbal, motorrijden en fietsen. Zijn innovatief technologiebedrijf formatiseert en automatiseert bedrijfs- en verkoopsprocessen en vertaalt die naar intelligente, platformonafhankelijke applicaties. “Dit op maat en in mensentaal”, duidt Xavier. DX Solutions was KMO van het jaar 2019 in West-Vlaanderen en Xavier was Markantste Ondernemer van het jaar van Unizo Harelbeke. Hij was ook finalist bij de West-Vlaamse jonge ondernemer. In 2018 eindigde het bedrijf op de 14e plaats van de snelst groeiende bedrijven in België. “De wereld van de IT blijft een sneltrein, denk maar aan nieuwe facturatiesystemen, webdevelopment, het consultancylandschap, applicaties, enzovoort”, aldus Xavier.

Kansen geven

Met de intrek in het nieuw gebouw aan de Spinnerijstraat 103 lanceert Xavier ook zijn nieuw project Double Digit. “Sinds 2015 werk ik aan een businessplan, een IT-ecosysteem dat groter is dan DX-Solutions en tegelijk de DXS-klanten en andere bedrijven nog beter en breder kan bedienen, alsook de DXS-medewerkers nog meer kansen kan bieden”, legt Xavier uit.

Dit heeft geleid naar de oprichting van een nieuwe holding Double Digit. “Op korte termijn willen we de holding versterken met een bedrijf actief in ERP & hardware, een marketingbureau en een bureau actief in een breder aantal ontwikkelomgevingen. Later zullen ook de bestaande diensten die DX-Solutions aanbiedt, worden uitgesplitst. Het finale doel is om de ondernemersspirit extra de kansen te geven voor hot topic diensten rond artificiële intelligentie, low- & no-code, rapporteringen en meer.”

“De laag met gedeelde service is een belangrijk onderdeel van het businessplan, het zal dan diensten bevatten als sales, marketing, accountancy, HR, financieel, legal. Dit zal de onderliggende operationele units versterken en aanvullen om zo sneller te groeien en meer stappen vooruit te zetten. Elke KMO kleiner dan 50 medewerkers heeft nood aan de expertise van zo’n shared service omgeving. We willen alleen maar het beste voor onze medewerkers en klanten. We hebben daarom beslist te investeren in een kantorencomplex dat uitstraalt wat wij als bedrijf ook zijn: modern, innovatief en futureproof met sterke fundamenten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier